Gå til hovedindhold

MIG OG MIN INDSAMLING for en, jeg elsker

6. juli 2020
Kort fortalt

HVEM? En masse skønne børn, hvis forælder eller bedsteforælder har sclerose

HVAD? Scleroseindsamlingen i 2018 og 2019

HVOR? I hele landet samlede familie og venner ind til kampen mod sclerose

Vi har snakket med nogle børn og unge, som tidligere har samlet ind til Scleroseindsamlingen, for at spørge dem, hvem de kender med sclerose, hvad der er det bedste ved at samle ind, og om de ville gøre det igen. Det er der kommet både søde, vise og skarpsindige svar ud af, som gør det svært ikke at trække en smule på smilebåndet.

Elisa, 9 år, og Nicoline, 10 år, Gørding

Mormoren havde sclerose. Derfor samlede Elisa og hendes bedste veninde Nicoline ind til Scleroseindsamlingen sidste år. Deres bedste tip er at tage regntøj på, hvis det regner, og for eksempel tælle skridt, for så bliver det en leg at samle ind.

”Sclerose er en grim sygdom, hvor nogle mennesker ender med at sidde i en kørestol, som min mormor. Det bedste ved at samle ind er, at man møder en masse nye mennesker, og det var sjovt, fordi vi gjorde det til en leg.”

Jasmin, 15 år, og Laura, 15 år, Kolding 

Det er Jasmins mor, der har sclerose. Derfor gik Jasmin en rute sammen med veninden Laura ved Scleroseindsamlingen i 2019. Det var hyggeligt, og hun vil gerne samle ind igen.

”Jeg kan mærke, at min mor har sclerose, ved at hun bliver hurtigt træt, og at hun bøvler meget med sygehuset. Det bedste ved at samle ind med en veninde er, at det er hyggeligt, og det viser en anden slags støtte, hvis man kan sige det på den måde.”

Vitus, 13 år, Humlebæk

Det er Vitus’ far, der har sclerose. Det fik han for 2 år siden. Vitus ved, at det ikke smitter, og at man ikke dør af det. I det hele taget har han ikke mærket den store forandring hos faren.

”Det eneste er, at han ikke spiser noget med gluten mere, og at han ikke balancerer så godt. Jeg behandler ham på samme måde nu som før – bortset fra at jeg måske ikke inviterer ham til hinkeleg. Jeg kan godt blive lidt nervøs ved at skulle banke på hos fremmede. Men så skal man bare huske, at det går til noget godt, og det er hyggeligt. Jeg bliver lidt stolt.”

Karoline, 13 år, og Astrid, 14 år, Bornholm

Karolines mor har sclerose. Sidste år samlede hun ind sammen med sin gode veninde Astrid, som kalder moren for ”moster”. Begge piger er klar igen til Scleroseindsamlingen søndag den 13. september 2020. 

Karoline, 13 år:
”Min mor har attakvis sclerose, så hun har nogle ’kalkpletter’ i hjernen. Når min mor har en god dag, er hun ligesom alle andre mødre. Men har hun en dårlig dag, spørger hun tit om de samme ting. Hun gentager sig selv og er ’sur’ og træt. Jeg kan godt lide at samle ind, fordi jeg får nogle gode snakke med min veninde om sclerose – og nogle gange også med dem, som giver et bidrag.”

Astrid, 14 år:
”Jeg synes, at det er megafedt at samle ind. Jeg får en god følelse af, at jeg har hjulpet til, og at det går til et godt formål. Og det er meget sjovere at samle ind med nogen. Så tag en med, som du har det godt med.

Sofia, 7 år, København

Sofias mormor havde sclerose og døde for 11 år siden, men Sofia er så glad for at samle ind, at det er blevet en fast tradition for hende og hendes mor at være med til Scleroseindsamlingen.

”Vi samler ind, fordi nogen har sclerose, og de har ikke mange penge til at købe medicin. Pengene i bøtten giver vi til dem, så de kan købe medicin.”

Der er ingen kommentar endnu