Gå til hovedindhold

Mig og min søsters virksomhed

16. april 2020
Kort fortalt

Lena Mohammeds lillesøster Dania har haft sclerose, siden hun var 16 år gammel. Nu er søstrene i starten af 20’erne og er sammen sprunget ud i livet som selvstændige. Et eventyr, som Lena aldrig havde turdet uden Dania.

Lena (til venstre) og hendes samarbejdspartner og lillesøster Dania (til højre). Foto: Carsten Bundgaard

En kærlighed til tasker, design og uddannelse. Det er bare nogle af de ting, som den 23-årige ITU-studerende Lena Mohammed har til fælles med sin lillesøster Dania, der fik diagnosen sclerose, da hun var 16 år.

For et par år siden gjorde de to søstre deres fælles interesse til et arbejde, da de åbnede webshoppen Daniéll, hvor de sælger tasker af eget design.

”Vi tager beslutninger i fællesskab, og vi taler sammen hver dag”, fortæller Lena om søstrenes stærke sammenhold.

Bliver hjulpet på vej af sin søster

Men drømmen om at være selvstændig var aldrig blevet til virkelighed for Lena, hvis det ikke havde været for hendes 22-årige lillesøster Dania, der trods sin sclerose altid søger nye udfordringer.

”Hvis jeg bevæger mig ud af mine trygge rammer, er det, fordi jeg har fået et skub af Dania. Vi er vidt forskellige, og det er hende, der tør”, siger Lena og uddyber. ”Dania springer bare ud i ting. Hun har virkelig et gå-på-mod, hvor jeg bliver mere i min comfortzone”.


En ny fælles idé

Det var ikke givet, at de to søstre skulle starte en virksomhed sammen. I et par år var pigerne ved at vokse fra hinanden, men deres fælles interesse bragte dem sammen igen.

”Dania har boet i USA i et år, og der begyndte vi at gå to forskellige veje. Der er kun 11 måneder imellem os aldersmæssigt, og vi har altid haft de samme veninder. Det begyndte at ændre sig”, fortæller Lena.

Dania kom hjem fra USA, og på trods af afstanden mellem de to søskende, så delte de stadig den samme store interesse for tasker. En dag, da Dania kom hjem med en ny designertaske, og Lena selv lige havde købt nogle dyre tasker, fik de sammen en idé.

”Da Dania kom hjem med en ny dyr taske, så kom tanken om, at vi også selv kunne lave taskerne. Det skulle være samme kvalitet som de dyre tasker, men de skulle kun koste, hvad de var værd. Danias drive er så stort og allerede dagen efter, vi havde talt om at starte en virksomhed, havde hun kontaktet leverandører”, fortæller Lena og griner.

”Vores beslutning om at blive selvstændige bragte os sammen igen. Jeg tror faktisk ikke, at vi ville være så tætte, som vi er nu, hvis det ikke var for vores virksomhed”.

Hvis vi skulle være selvstændige sammen med nogen andre, så skulle det være med hinanden, for det er hinanden, vi stoler allermest på

Lena Mohammed

Energien skaber bekymringer

Selvom Danias energi har givet Lena mod på at blive selvstændig, så kan det være svært at have en søster med sclerose. Dania har altid fuld fart på, og det bekymrer ofte Lena.

”Nogle af de skænderier vi har flest af, er når jeg siger, hun skal skrue lidt ned”, fortæller Lena.

”Danias tempo er altid højt. Nogle gange er man nødt til at minde hende om, at hun har sclerose, og at hun skal tage den med ro”.

Den store usikkerhed, der følger med sclerose, kan Lena også have svært ved at acceptere, når hun tænker på Danias fremtid.

”Jeg ved, hvor meget det betyder for Dania at arbejde og gøre karriere, og hvis hun pludselig ikke kan gøre det i samme tempo, så ved jeg, at det vil påvirke hende. Det er hårdt at være pårørende, og jeg tænker meget over, hvad der kommer til at ske. Hun er jo min lillesøster”, fortæller Lena.

 

Store fremtidsplaner

Lena og Dania knokler videre med at designe og sælge taskerne sammen, og selv om de er søskende og til tider er uenige, så tager de alle beslutninger i fællesskab.

”Hvis vi skulle være selvstændige sammen med nogen andre, så skulle det være med hinanden, for det er hinanden, vi stoler allermest på”, siger Lena.

I fremtiden håber søstrene på, at deres virksomhed vokser sig større, så de kan donere endnu flere penge til forskning i sclerose.

 

Der er ingen kommentar endnu