Gå til hovedindhold

Mig og mine ambitioner

20. januar 2021
Kort fortalt

Hvem? 23-årige Dania Abas fra Valby.

Hvad? Har et håb om at inspirere andre til at springe ud i deres drømme.

Hvor? Gennem foredrag, bøger og sin egen erfaring som selvstændig.

Foto: Carsten Bundgaard.

Bøger i massevis, et krævende studie og lange aftener hos et advokatkontor er blot nogle af de ting, der fylder Danias hverdag. Ved siden af driver hun en webshop med sin søster, og så er hun fuld af drømme og ambitioner for sin fremtid.

”Selvom man har en sygdom, så kan man godt have fart på sin karriere. Sclerose gør os bare ekstra seje,” fortæller Dania, mens hun ivrigt fortæller om sine fremtidsplaner.

Den 23-årige Dania Abas fra Valby er på mange måder i fuld gang med livet. Hun har lange dage på CBS, hvor hun er i gang med sin kandidat i erhvervsjura, og hun har et studiejob hos et advokatfirma. For nylig er hun også begyndt at undervise førsteårselever på CBS, og i sin fritid driver hun webshoppen Daniéll med sin søster, hvor de sælger designertasker.

”Jeg har det allerbedst, når jeg har mange ting i kalenderen. Det giver mig energi at arbejde, og jeg elsker, når jeg har fået en ny aftale i hus med Daniéll,” griner Dania.

Svært at være sårbar

Selvom Dania oftest er fuld af energi og overskud, så kan tankerne godt kredse om sclerose. Hun har for kort tid siden haft et attak, hvor hun fik føleforstyrrelser i foden, og selvom attakket er ovre og føleforstyrrelserne væk, blev hun alligevel nervøs for, om det skulle vare ved.

”Jeg kan inderst inde godt blive ked af det. Jeg kan ikke lide at snakke om det, for så føler jeg mig svag, men jeg kan godt komme til at tænke på, om jeg ødelægger det for mig selv ved at arbejde så meget,” siger Dania, mens hun tænker.

”Jeg har svært ved at sige stop til mig selv. Jeg kan godt mærke på min krop, når jeg har arbejdet for meget, men jeg arbejder altid videre og tænker på, hvad mit næste skridt skal være,” indrømmer hun.

Vil motivere andre

Dania har selv haft sclerose, siden hun gik i gymnasiet. De erfaringer, hun har gjort sig ved at være ung med sclerose, drømmer hun om at dele med andre. Lige nu arbejder hun på en bog, men i fremtiden håber hun også på at kunne holde foredrag.

”Jeg vil gerne inspirere andre unge med en kronisk sygdom. Jeg vil dele mine egne oplevelser, så andre ved, at de ikke er alene med deres tanker og følelser,” fortæller Dania og fortsætter:

”Hvis min stemme kan gøre en forskel, så vil jeg virkelig gerne bruge den. Det ville være alt værd, hvis jeg kan være med til at hjælpe andre. Hvis bare jeg kan inspirere én person, så har jeg opnået mit mål.”

Det næste skridt for Dania er at færdiggøre sin uddannelse, og så håber hun på at få sin webshop Daniéll til at køre endnu bedre. Hun skriver løbende på sin bog, og hun håber, at den kan være med til at inspirere andre til at følge deres drømme.

 

Der er ingen kommentar endnu