Gå til hovedindhold

Mig og mine gåture med min datter

16. april 2021
Kort fortalt

Anne Andersen går sammen med sin datter, Helle, flere gange om ugen. Det er de begyndt på, efter Helle fik konstateret sclerose i 2017. Turene ude i det fri skaber nemlig et helt særligt rum for mor og datter.

Otte kilometer inde i Copenhagen Halvmaraton begyndte Anne Andersen at hive efter vejret, og benene blev tunge, men i mål det skulle hun! Det havde Anne nemlig lovet sin datter, Helle. Det lovede hun året før, da de sammen sad i lægens venteværelse og ventede på, at Helle skulle få diagnosen sclerose. 

”Det var noget af nyrehug. Man tænker jo, at sit barn jo ikke kan få sådan en sygdom.”

Helle frygter, at en dag ender hun i kørestol, derfor ville hun nå at gennemføre Copenhagen Halvmaraton.  Og hendes mor, Anne, skulle selvfølgelig være med. For at de sammen kunne opfylde Helles ønske, måtte Anne skiftevis gå og løbe resten af halvmaratonet. Hun skulle i mål for sin datter. Efter halvmaratonet fik Anne en ide - hun og Helle skulle på vandreferie i Harzen. I dag går Anne og Helle stadig sammen. Det giver nemlig ikke blot motion, mor og datter får også snakket sammen, og det kan de ikke undvære.

Bare tid til hinanden

Anne og Helle går ture sammen to- tre gange om ugen, og går altid mindst syv- otte kilometer. De tager også på længere vandreferier sammen. Uanset hvor langt, de går, så er det altid bare de to.

Når Anne og Helle traver afsted, blander lyden af vandrestøvler mod grusstier sig med lyden af stemmer. Munden står nemlig sjældent stille på mor og datter, og snakkene kommer bare endnu nemmere, når de er ude og gå.   

”Vi er ikke sådan nogle, der bare mødes og sidder overfor hinanden. Der skal foregå noget,” fortæller Anne.

Det er dog ikke altid, snakken bare flyder. Nogle gange høres kun lyden af vandrestøvlerne og omgivelserne, mens Anne og Helle går i stilhed.

”Vi snakker sammen hver eneste dag, så nogle gange er det svært at finde på noget nyt,” siger Anne med et grin.

You go girl.

Når Anne og Helle skridt for skridt går deres mange ture, er det ikke kun for egen skyld. De nemlig har deltaget i You Go Girl to gange, hvor Helle har samlet en masse mennesker til at gå med sig. Det er Helle, der har stået for indsamlingen og har blandt andet delt billeder på Facebook fra turene, og det har givet stor opbakning.

”Det betyder meget for Helle, at hele hendes vennekreds støtter op om indsamlingen ved You Go Girl.”

Næste større vandretur, Anne og Helle skal på, er ved Silkeborgsøerne, og for Helle er den store vandredrøm i Holland. Indtil da må mor og datter gå de kortere ture i og omkring Køge.

Der er ingen kommentar endnu