Gå til hovedindhold

Mig og mit ... Store projekt

13. december 2018
Kort fortalt

I Danmark er der omkring 187 golfklubber. Erik Kolmos, som har sclerose, har sat sig for at spille dem alle.

erik kolmos

“Inden udgangen af sæson 2019 skal jeg have spillet alle golfbaner i Danmark - simpelthen.”

66-årige Erik Kolmos fra Fyn har sat sig et mål, som kan gøre de fleste forpustede bare ved tanken. Han vil gennemføre en slags pilgrimsvandring på landets golfbaner - og det på trods af at han slæber rundt på et lidt andet handicap end de fleste andre golfspillere.

Den tunge følgesvend

Eriks sclerose er især gået ud over det venstre ben, som han har svært ved at løfte. Dropfoden besværliggør også hans gang i al slags terræn. Men det stopper ham ikke. Glæden ved golf og en elcrosser som trofast følgesvend, gør det muligt for ham at nå rundt til alle huller på banerne - selvom sygdommen er med i golftasken. Og faktisk er netop sclerose grunden til, at projektet skal føres ud i livet nu - og ikke ude i fremtiden.

“Min progressive sclerose kan mærkes mere og mere. Så jeg vil gennemføre det her mål, mens jeg stadig kan. Jeg ved ikke, hvornår jeg pludselig ikke længere har muligheden for det,” fortæller Erik.

erik kolmos

Et væddemål

Men sclerosen er ikke den eneste grund til, at Erik kastede sig ud i sit golfeventyr. Idéen blev i første omgang sået af en gammel elev fra den efterskole, Erik i 38 år underviste på. Selvom det i dag er mange år siden, de begge havde deres gang på efterskolen, deler de stadig passionen for golf. Og på trods af at målet om at runde alle golfbaner i Danmark lød overvældende i Eriks ører, havde den tidligere elev et es i ærmet.

“Han sagde: “Du har altid sagt til os, at vi kan mere, end vi selv tror. Så kan du også.” Og det var jo svært at argumentere imod,” smiler han.

Derefter oprettede Erik et opslag om sit mål på Facebook, og så tog det fart. Opslaget blev delt over 5000 gange, og det spredte budskabet om Eriks projekt vidt og bredt.

Hvis ikke jeg har projekterne, er det for nemt bare at sætte mig i min kørestol og gro fast. Jeg har brug for noget, der motiverer mig til at holde mig i gang

Erik Kolmos

Sclerosepatient

Ikke et enmandsprojekt

Indtil videre har Erik tilbagelagt baner i hele landet. Alene i år har han drønet rundt på over 40 af slagsen. Men han har ikke gjort det alene. På næsten hver bane har han haft følgeskab af folk fra hele Danmark, som har hørt om hans projekt. Og det er kun med til at gøre vejen til målet endnu bedre, mener Erik.

“Det er en kæmpe oplevelse. Jeg møder og snakker med de mest fantastiske mennesker, som inviterer mig til at spille golf med dem. Det er bare stort, og jeg er så taknemmelig!” fortæller han.

Den massive støtte har da også sat så meget skub i projektet, at Erik i skrivende stund kun mangler 22 baner, før han har været hele vejen rundt. Men tror han, at han kan nå sit mål?

“Det er ikke noget jeg tror, det er noget jeg ved.”

Det er ikke slut

Golfprojektet er dog ikke den første store udfordring, som Erik har kastet sig over. Tidligere har han cyklet fra 20 kilometer syd for Odense og til Skagen på sin cykel med tre hjul. Og han har ikke i sinde at stoppe foreløbig - heller ikke når golfmålet er nået.

“Hvis ikke jeg har projekterne, er det for nemt bare at sætte mig i min kørestol og gro fast. Jeg har brug for noget, der motiverer mig til at holde mig i gang. Og jeg har allerede flere nye projekter i støbeskeen. Men dem venter jeg med at løfte sløret for,” smågriner han.

erik kolmos
Der er ingen kommentar endnu