Gå til hovedindhold

Min sclerose - Gitte Johnsen

25. november 2019
Kort fortalt

Cirka 16.000 mennesker lever med sclerose i Danmark. Mød et af dem her. 

Gitte Johnsen fik sclerose i 2011. Den går især udover hendes evne til at holde overblik og gør hende meget træt. Men hun lader ikke sygdommen stoppe hende fra at leve livet med sin mand og 18-årige datter og deres to labradorer. Gitte er i dag førtidspensionist, men har arbejdet på plejehjem i over 20 år. I dag danser og underviser Gitte andre med sclerose i linedans.

Gid jeg havde vidst noget før, at…


det er min sclerose, som nogle gange gør, at jeg bliver ked af det eller vred uden at vide hvorfor.

I dag forstår jeg bedre, hvorfor jeg gør og er, som jeg er.

Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg...


været en anden person på både godt og ondt. Jeg har fået en bedre forståelse og accept af, hvem jeg er. Ja, jeg har sclerose, men den skal ikke begrænse mig. For eksempel er det sværere for mig at lære nye trin til linedans, fordi jeg hurtigt mister overblikket, men så er sejren også endnu større, når det så lykkes at lære en ny dans.

Jeg synes, det er en dum sygdom, fordi...


man ikke kan vide, hvad fremtiden bringer. Jeg er bange for, at min sclerose får mere magt over mig, end jeg har over den nu.

Det, der har hjulpet mig mest, er…


mine ophold på Sclerosehospitalet. Især undervisningen i kognitiv og mental robusthed har givet mig redskaber til at undgå de dårlige situationer i hverdagen, hvor jeg bliver vred eller ked af det.

Der er ingen kommentar endnu