Gå til hovedindhold

Min sclerose - Heidi Yde

22. februar 2019
Kort fortalt

Heidi Yde bor med sin mand i Nordjylland og har haft sclerose siden sine 20'ere. De seneste år har sygdommen udviklet sig en del og fylder mere, end den gjorde tidligere. Men den har aldrig fået lov at overtage styringen. For Heidi har haft sit fokus på noget, der for hende var langt vigtigere end sclerose.

Gid jeg havde vidst noget før… er svært at sige. Jeg fik nemlig diagnosen for mange år siden efterhånden. Men jeg er glad for, at jeg ikke vidste, at jeg ville komme til at bruge kørestol. Jeg føler, at min sygdom har udviklet sig i et langsomt tempo, men jeg ville ikke have haft lyst til at vide på forhånd, hvordan det ville udvikle sig.
 

Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg… gjort min uddannelse færdig og arbejdet noget tid i ældreplejen. Men da jeg fik sclerose, var jeg bekymret for, at jeg ville falde, når jeg var på arbejdet. Det var for fysisk hårdt, så jeg valgte at gå en anden vej i stedet. 


Jeg synes, at det er en dum sygdom, fordi… uvisheden gør, at man ikke ved, hvad morgendagen bringer. Det skabte altså en del utryghed, når jeg førhen vågnede om morgenen og ikke vidste, om der var et nyt attak. 


Det, der har hjulpet mig mest… er helt sikkert, at jeg har haft mine børn at gå op i og tage mig af. Det har gjort, at sclerose ikke har fyldt så meget i mit liv, fordi jeg har fokuseret mere på dem og min familie i stedet. Det er først her mange år efter, at jeg fik diagnosen, at den er begyndt at fylde mere. 


Jeg havde aldrig klaret mig uden… min familie. Særligt mine børn, min mand, min mor, hendes mand og også mine svigerforældre har været en uundværlig støtte for mig. 

Der er ingen kommentar endnu