Gå til hovedindhold

Min sclerose - Inge Merete

7. oktober 2019
Kort fortalt

Cirka 16.000 mennesker lever med sclerose i Danmark. Mød et af dem her. 

Inge Merete Zahl Larsen

Inge Merete Zahl Larsen på 54 år fik diagnosen i 2017, men har haft symptomer i 10 år. Hun har tre voksne børn og tre børnebørn. Til daglig arbejder hun i et fleksjob hos Sæby Fiskeindustri som ekspeditionsassistent.


Gid jeg havde vidst noget før…


at jeg havde sclerose. Jeg havde en meget lang sygdomsproces, inden jeg fik diagnosen. Jeg ville ønske, at jeg havde fået diagnosen før, så jeg også havde fået medicinen noget før. Så havde jeg måske undgået nogle af følgerne.

Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg…


arbejdet til jeg var 75. Jeg er glad for at arbejde. Det har jeg altid været. Jeg har kun haft en sygedag i år.

Jeg synes, at det er en dum sygdom, fordi…


den for mig særligt går udover førligheden og mine kognitive evner. Jeg har altid været glad for at arbejde, men der er mange ting, jeg ikke længere kan, som jeg elskede på mit arbejde, for eksempel at holde foredrag.

Hvis jeg skulle give et råd til andre, ville jeg sige…


at man skal acceptere det. Jeg ved godt, at det ikke er nemt, men det giver en ro indeni, at sådan er det. Jeg har altid haft et meget positivt livssyn – det kommer man længst med, men selvfølgelig er det hårdt til tider.

Det, der har hjulpet mig mest, er…

 

min families accept af sygdommen - min mor, børn og børnebørn. Vi er fuldstændig åbne omkring det. Særligt mine børnebørns forståelse er speciel. Selv den lille på tre år kan mærke det på min adfærd, hvis jeg har en hård dag, og tager hensyn.

 

Der er ingen kommentar endnu