Gå til hovedindhold

MIN SCLEROSE – Ingi Holm

4. juli 2019
Kort fortalt

Cirka 16.000 mennesker i Danmark lever med sclerose. Mød en af dem her.

ingi

49-årige Ingi Holm blev diagnosticeret med sclerose i januar 2009, men ifølge ham har sygdommen højst sandsynligt allerede vist sig med første attak i 1986. Til daglig bor han i Fløng Hedehusene med sin kone og deres to døtre på 7 og 18 år. Han har ikke taget medicin i seks år og har været attakfri i de sidste 10 år.

 

Hvordan mærker du sclerose i hverdagen?

På en dårlig dag går jeg som Klokkeren fra Notre Dame og har kæmpe balanceproblemer. På en god dag kan jeg finde på at cykle 27 km ind til København på min ladcykel. Så forskellen mellem dagene er stor. Men jeg træner meget i fitnesscenter, så jeg er i bedst mulig form – jeg kalder det ’at putte sclerosen på hold kæft’.

Jeg er glad for, at...

jeg ikke fik diagnosen dengang i 1986. Jeg ville sikkert ikke har haft så godt et liv, som jeg nu har haft. Jeg havde måske fravalgt at gøre nogle af de ting, som jeg har prøvet, og jeg havde måske ikke fået kone og børn. På måde føler jeg mig heldig.

Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg...

arbejdet i verdens sjoveste job som kort-og landmålingstekniker i et landinspektørfirma. Dengang jeg var på job hos landinspektøren, kom jeg rundt i hele landet.

Jeg synes, det er en dum sygdom, fordi...

den har så mange ansigter. Folk ser mig ikke på en dårlig dag, for så er jeg ikke meget ude blandt andre. Og de dage, hvor jeg er på toppen, ser folk en fyr, som ikke ligner, han fejler noget. Men de ser ikke smerterne.

Det, der har hjulpet mig mest, er...

kost, træning og D-vitamin. Det har virkelig gjort en stor forskel for mig.

Jeg havde aldrig klaret mig uden...

min dejlige kone og vores to piger, som vi har sammen.

Der er ingen kommentar endnu