Gå til hovedindhold

Min sclerose - Kåre Laursen

10. januar 2019
Kort fortalt

Cirka 16.000 mennesker i Danmark lever med sclerose. Her kan du møde én af dem.

Kåre Laursen

Kåre Laursen har haft sclerose siden 2001. Han har sekundær progressiv sclerose og får ingen medicin. I dagligdagen er han afhængig af personlig og praktisk hjælp. Han arbejder som lønkonsulent i fleksjob og bor i Ørum på Djursland. 

Gid jeg havde vidst noget før, at…

jeg kunne få en masse hjælp. Jeg var ikke parat til at tage imod hjælp i begyndelsen. De første år gik jeg med en masse symptomer uden at få hjælp. Først i 2009, da jeg kom på Sclerosehospital, fik jeg hjælp. Og det skulle jeg have gjort noget før. 

Jeg synes, det er en dum sygdom, fordi...

alting bliver mere bøvlet. Men jeg er ikke sådan en, der hidser mig op over det. Selvom sygdommen er dum, har den den fordel, at jeg har mødt en masse mennesker gennem frivilligt arbejde og gennem Sclerosehospitalerne. 

Hvis jeg skulle give et råd til andre, ville jeg sige...

at det er vigtigt, at man holder sig i god form. Det har vi ikke altid vidst, og det ville jeg godt have vidst, da jeg fik sygdommen.

Det, der har hjulpet mig mest, er...

en tro på, at det hele nok skal gå. Det har hjulpet mig i de senere år. Der er nok ikke noget, der går helt galt. Johannes Møllehave har skrevet en bog, der hedder ”Skuffelser, der ikke gik i opfyldelse”, og den sætning er god for mig. 

Tjek galleriet herunder og få et indblik i Kåre Laursens liv.

Der er ingen kommentar endnu