Gå til hovedindhold

Min sclerose - mød Niels Kristian Hansen

8. april 2019
Kort fortalt

Cirka 16.000 mennesker i Danmark lever med sclerose. Her kan du møde én af dem.

Vi har taget en snak med Niels Kristian Hansen fra Give. Han er formand for lokalafdelingen Vejle Billund. Han er 68 år og fik diagnosen i 1981. Dengang var han produktionsleder i en produktionsvirksomhed, nu er han folkepensionist. Se, hvad han svarede, da vi bad ham om at færdiggøre sætningerne herunder. 

 

Gid jeg havde vidst noget før, at…

der fandtes sclerosehospitaler. Der gik næsten 14 år, inden jeg benyttede mig af et træningsophold, og det var supergodt for mig. Den ene del er træning, men der er også en social del. Det var på hospitalet, jeg oplevede, at andre også havde sclerose, og det var der, jeg fandt min måde at håndtere det på.  

Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg...

nok arbejdet mig en anden sygdom til. Jeg var på arbejdsmarkedet i mange år hvor jeg arbejdede 50 timer eller mere om ugen.

Jeg synes, det er en dum sygdom, fordi...

den er lunefuld med et uforudsigeligt forløb.

Hvis jeg skulle give et råd til andre, ville jeg sige...

tag dig godt af din familie. Hele familien er ramt, når sclerose rammer i en familie. Selv blev jeg skilt, og dengang var der ikke tilbud til pårørende. Det er vigtigt at have en opmærksomhed, at der er hjælp til familien. Og en opmærksomhed og mere fokus på pårørende.

Det, der har hjulpet mig mest, er...

i de senere år har jeg fået ”gangpillen” Fampyra, den har bevirket at jeg har kunnet træne meget mere.

Jeg havde aldrig klaret mig uden...

et godt netværk. Frivilligt arbejde i Scleroseforeningen har i høj grad været medvirkende til at jeg har kunnet skabe mig et godt netværk.

 

Tjek galleriet herunder og få et indblik i Kristians hverdag.

 

Der er ingen kommentar endnu