Gå til hovedindhold

Min sclerose - Otto Munk

14. november 2019
Kort fortalt

Cirka 16.000 mennesker lever med sclerose i Danmark. Mød et af dem her. 

Otto Munk

46-årige Otto Munk bor i Thisted med sin familie og er ved at uddanne sig til industritekniker. En uddannelse som er meget fleksibel i forhold til hans sclerose.

Jeg havde aldrig klaret mig uden...


mit ophold på Sclerosehospitalet. Jeg fik diagnosen for under et år siden, og som forholdsvis nydiagnosticeret vidste jeg ikke ret meget om sygdommen. Så det har været virkelig rart at komme et sted hen, hvor du kan lære af fagpersoner og møde andre i samme situation som dig. Jeg har mødt nogle helt fantastiske mennesker i Ry.

Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg...


løbet mere. Jeg plejede at løbe 5-10 kilometer engang i mellem, og jeg har også løbet et par maratoner. Nu kan jeg kun løbe på løbebånd – jeg savner at kunne løbe i naturen.

Jeg synes, det er en dum sygdom, fordi...


uvisheden er stor. Jeg prøver ikke at bekymre mig om noget, som måske eller måske ikke sker.

Hvis jeg skulle give et råd til andre, ville jeg sige...


at hvis man har muligheden for det, så se fremad. Selvom det kan være svært, så prøver jeg at fokusere på de gode ting og vende mig stille og roligt til de forandringer, der kommer med sygdommen.

Det, der har hjulpet mig mest, er…


den opbakning jeg har fået fra min familie. Det er en sygdom, som også rammer de pårørende rigtig meget. Så det er virkelig vigtigt at kunne snakke med sin familie og især ens børn om sygdommen.

Der er ingen kommentar endnu