Gå til hovedindhold

Min sclerose - Puk Schmidt

20. juni 2019
Kort fortalt

Cirka 16.000 mennesker i Danmark lever med sclerose.

Mød Puk af dem her.

Puk-min sclerose

41-årige Puk Schmidt fra Ringsted fik i 2007 konstateret sclerose, efter hun flere gange var faldet, og hendes højre ben var begyndt at slæbe efter hende. I dag er hun førtidspensionist, og hendes sclerose viser sig ved, at hendes gang og balance er blevet dårligere.

1. Gid jeg havde vidst noget før...

at Scleroseforeningen fandtes. Det var først efter et år, at jeg tilfældigt fandt ud af det under et besøg på Rigshospitalet. Jeg har brugt socialrådgiverne, og det har jeg været utroligt glad for, og så har jeg været frivillig aktiv i 6-7 år, og det har givet mig en masse. Og så har jeg brugt Sclerosehospitalerne.

2. Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg...

været på arbejdsmarkedet.

3. Jeg synes, det er en dum sygdom, fordi...

den giver uventede udfordringer, hvor hoved og krop ikke taler sammen. Det betyder, at jeg skal planlægge efter energiniveauet. Det kan sagtens være, hovedet synes, noget er en god ide, men kroppen vil ikke det samme. Gid de to var mere enige...

4. Hvis jeg skulle give et råd til andre, ville jeg sige... 

meld dig hurtigt ind i Scleroseforeningen, der har en bred palette af relevante fagpersoner.

5. Det, der har hjulpet mig mest, er... 

åbenhed og derved forståelse fra familie, venner og netværk. Det har ikke på noget tidspunkt været tabu for mig. Det har været lettest at være åben om det.

6. Jeg havde aldrig klaret mig uden... 

støtten fra omgangskredsen, og det, at jeg har kunnet tale med det. Jeg har aldrig været Palle alene i verden. Jeg er ikke bange for at tale om det, men jeg er omvendt heller ikke den, der beder om at tale om det.

Der er ingen kommentar endnu