Gå til hovedindhold

Mindeord: Kurt Simonsen

9. april 2013
Kort fortalt

Kurt Simonsen var en ildsjæl, som altid arbejdede for sclerose-sagen. I fredags døde han efter længere tids sygdom

Kurt Haugaard Simonsen døde fredag den 5. april på Svendborg Sygehus. Han blev 59 år gammel.

Kurt Simonsen var gennem mange år et kendt ansigt i Scleroseforeningen. Han arbejdede aktivt og ihærdigt som formand for sin lokalafdeling på Midtfyn, men var også tidligere medlem og formand for adskillige af hovedforeningens udvalg og arbejdsgrupper samt medlem af hovedbestyrelsen.

Kurt var hårdt ramt fysisk af sclerosen, men hans hoved og humør fejlede intet. Kurt var kendt for at være saglig og hårdtarbejdende, men også for altid at have et smil på læben.

I 2010 blev Kurt hædret med Scleroseprisen, der gives for en ganske særlig indsats i foreningen. I den forbindelse sagde Scleroseforeningens formand Christian Bardenfleth, som overrakte prisen, blandt andet følgende:

”Du får den for et utrætteligt arbejde ikke mindst i netværksudvalget – som jo det meste af tiden har heddet foreningsudvalget. Jeg er helt sikker på, at alle de mange medlemmer og pårørende, du har mødt gennem årene bakker op om at hædre dig med Scleroseprisen. Du er et positivt menneske, og du arbejder altid konstruktivt og fremadrettet. Du er skarp og god til at skære igennem, men det er altid sagen det drejer sig om. Du går efter bolden. Hver gang.”

Privat var Kurt ejer af ”Bankegården”, hvor han havde limousinekvæg. Kurt var landmand med hud og hår, og selvom han de sidste mange år af sit liv var bundet til en kørestol, drev han stadig gården med hjælp til det fysiske arbejde. Han efterlader sig konen Margit og børnene Lisa og Jens.

 

Siden foråret 2012 har Kurt desværre måttet kæmpe med en svulst i hjernen oveni sclerosen, og han døde af en tilstødende lungebetændelse.

Kurt fyldte meget i Scleroseforeningens landskab gennem mere end 20 år, og han vil blive savnet.

 

Begravelsen finder sted på fredag den 12. april kl. 14 i Sdr. Højrup Kirke.

Det var Kurts ønske, at der ikke købes blomster til hans bisættelse, men at pengene i stedet sættes ind på en konto til støtte for Scleroseforeningen. Til dette særlige formål er nedenstående konto oprettet.
Reg. Nr.: 4440  kontonummer: 4370210306. Mærk indbetalingen: KURT.
 

Der er ingen kommentar endnu