Gå til hovedindhold

Mit liv som pårørende - Lars Thomsen

15. oktober 2019
Kort fortalt

Cirka 16.000 mennesker i Danmark lever med sclerose. Ved siden af dem står der ofte en række pårørende. Du kan møde én af de mange pårørende her. 

Lars Thomsen er far til Kristian på 25 år, som fik sclerose i 2018. Lars kender allerede sygdommen alt for godt, da hans mor og moster begge også havde sclerose.

Havde min søn ikke fået sclerose, havde vi…


levet lykkeligt videre i en tro på, at vi nu havde lagt sygdommen bag os. Den har allerede fyldt alt for meget i vores familie.

Hvis jeg skulle give et råd til andre pårørende, ville jeg sige... 


brug Scleroseforeningen. Som forælder bliver man ekstra påvirket. Man har brug for oplysning om hvad, hvordan og hvornår man som pårørende skal være der.

Det, der har hjulpet mig mest, er...


viden. Medicinsk er der sket en kæmpe forbedring i forhold til, da min mor fik diagnosen. Det giver mig en stor tryghed at vide, at der findes bedre medicin i dag. Så min søn kan få den hjælp, han har brug for.

Mit åndehul er...


alt, der ikke handler om sclerose. Jeg bruger rigtig meget tid med min familie og venner og på min virksomhed. Og så går jeg på jagt og spiller golf.

Jeg synes, at det er sværest, når...


jeg kan se, at min søn er ked af det. Men jeg glæder mig over, at han har truffet nogle modne og modige valg, efter han fik sclerose. Han forholder sig konstruktivt til sin situation og har skiftet til en uddannelse på universitetet.

 

Der er ingen kommentar endnu