Gå til hovedindhold
TemaMød en forskerSe hele temaet

Mød en forsker: Lina undersøger samspillet mellem tarmen og hjernen ved sclerose

23. september 2020
Kort fortalt

Lina skaber ny viden om samspillet mellem tarmen og hjernen, og undersøger, om en glutenfri kost kan mindske eller forhindre symptomer, som sclerose er skyld i. 

Formålet med vores forskning er... at vi vil undersøge, hvilken sammenhæng der er mellem tarmen og hjernen, når man har sclerose, og samtidig finde ud af, om en glutenfri kost kan være gavnlig for patienter, der ikke har haft sclerose længe. I dag har vi endnu ingen nationale kostanbefalinger specifikt til mennesker med sclerose, så det er meget interes sant at få noget evidensbaseret viden om, hvad kost betyder for sygdommen, og forstå hele sam spillet mellem tarmen og sclerose. Det åbner nemlig op for nye behandlingsmetoder, men også for nye redskaber, der kan være med til at forudsige prognosen og til at følge sygdommen over tid.

Indtil videre er vi... i gang med at inkludere deltagere og få dem hele vejen igennem pro jektet, som de skal være en del af i et halvt år. Vi er altså stadig i gang og har ikke analyseret data endnu.

Den økonomiske støtte fra Scleroseforeningen betyder... rent faktisk, at projektet kan køre. Den bruges blandt andet til den løn, som forskerne i pro jektet får, og på forholdsvis dyre analyser, som gennemføres på deltagerne undervejs i studiet.

Er du nysgerrig efter at finde ud af mere om forskningen, som Lina laver? Så skal du bare klikke her.

! De tre hurtige !

PC eller PIPETTE?

klart computer! Med den kan jeg lynhurtigt indsamle data fra min forskning, og så giver den også adgang til en masse andet spændende forskning.

COLA eller PEPSI?

Jeg er ikke den store Coca-Cola eller Pepsi-drikker, så jeg tror faktisk ikke, at jeg ville kunne smage forskel.

BIOGRAF eller TEATER?

Det bliver teater, for der føler jeg, at man i højere grad selv bliver en del af det, når det foregår lige foran mig.

Der er ingen kommentar endnu