Gå til hovedindhold
TemaMød en forskerSe hele temaet

Mød en forsker: Morten sparker gang i vigtig viden om træning og sclerose

17. januar 2021
Kort fortalt

Morten forsker i, hvad træning kan betyde for mennesker med sclerose. Han er en af de dygtige forskere, som har fået økonomisk støtte af Scleroseforeningen. Hvert år uddeler Scleroseforeningen 15 millioner kroner til forskning. 

Formålet med min forskning er ...

som det første nogensinde at undersøge fysisk træning som en supplerende behandlingsstrategi tidligt i sygdomsforløbet med sclerose. Vi ved fra medicinsk forskning, at en tidlig behandlingsindsats forbedrer langtidsprognosen for sygdomsudviklingen. Men på trods af tidlig medicinsk indsats oplever nogle personer med sclerose stadig sygdomsaktivitet og udvikling af symptomer. Derfor er det interessant at undersøge eventuelle supplerende behandlingsmuligheder – såsom fysisk træning.

Indtil videre ...

har forskningsprojektet været undervejs i de sidste 2 år. Det er et omfattende projekt, og vi afsluttede de sidste forsøgsdeltagere i efteråret 2020. Jeg ser meget frem til at begynde at analysere på alle de indsamlede data, så vi kan dele resultaterne med jer. 

Scleroseforeningens økonomiske støtte er ...

afgørende for, at vi har kunnet afvikle vores forskningsprojekt og for genereringen af ny vigtig viden, som kan gavne mange med sclerose.

Læs mere om Mortens forskningsprojekt her.

 

De tre hurtige...

Computer eller pipette?

Den er svær, da begge dele er værktøjer, jeg bruger i mit projekt. Men som koordinator af et projekt, der foregår seks forskellige steder i landet, er min computer helt afgørende.

Bil eller cykel?

Jeg er vel træningsfysiolog, så der er ingen tvivl der. Cykel.

Biograf eller teater?

Hvis jeg skulle vælge min næste oplevelse, vil jeg vælge teateret. Der er en dejlig atmosfære og nerve i et teater.

Der er ingen kommentar endnu