Gå til hovedindhold

Morten har sclerose: "Uden den havde jeg sikkert haft nogle andre værdier"

8. april 2019
Kort fortalt

Cirka 16.000 mennesker i Danmark lever med sclerose. I hvert blad kan du møde en af dem her.

mortenlynggaard

46- årige Morten Lynggaard har levet med attakvis sclerose, siden han fik diagnosen i 2008. Han bor i Ringkøbing med sin kone og sine tre døtre, og fem timer om ugen har han et skånejob på et kontor i en autoforhandler.

Gid jeg havde vidst noget før, at…

jeg muligvis godt kunne have klaret et flexjob med flere timer i starten af mit sygdomsforløb. Det, at jeg holder mig i gang og gør gavn, betyder meget for mig. Jeg har det godt, når jeg er på arbejde - jeg er træt bagefter, men det er en god træthed.

Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg...

nok ikke haft det livssyn, jeg har i dag. Jeg har et positivt livssyn, jeg er lykkelig og glad – og det havde nok været lidt anderledes. Uden sclerosen havde jeg sikkert haft nogle andre værdier. Jeg tror, jeg havde været mere egoistisk. Jeg har altid sat min familie højt, men sclerosen har måske gjort, at mine børn har haft en mere nærværende far.

Det, der har hjulpet mig mest, er...

mit positive syn på livet, min fantastiske støtte i min kone og Scleroseforeningen. Den aften, jeg havde fået diagnosen, meldte vi os ind i foreningen. Der er så mange tilbud og aktiviteter, og vi fik hjælp til alt, vi havde brug for. Sclerosehospitalerne er også fantastiske. Da jeg kom der første gang, otte måneder efter jeg havde fået min diagnose, der tudede jeg af taknemmelighed hver dag. ”Tænk, at der er nogen, der vil hjælpe mig.” Det var så overvældende.

Der er ingen kommentar endnu