Gå til hovedindhold

MS BIKE har fået vokseværk

22. november 2017
Kort fortalt

I det nye år står Scleroseforeningen igen bag Danmarks længste velgørenhedscykelløb MS BIKE, der kører tværs gennem landet i starten af maj. Her skal hvert hold cykle ikke mindre end 737 kilometer fordelt på et valgfrit antal holdmedlemmer. MS BIKE er på bare to år blevet en kæmpe succes, og vi udvider derfor konceptet med et helt nyt motionsløb: MS RUN. Fælles for begge løb er, at alle deltagere samler penge ind til vigtig forskning i sclerose.

Hvad har cykling og løb med forskning i sclerose at gøre? Svaret er 'meget mere end man lige skulle tro'. For hver eneste deltager på Scleroseforeningens to nyeste velgørenhedsevents forpligter sig nemlig til at samle penge ind til forskning, når de melder sig til enten cykelløbet eller motionsløbet.

Mange kender allerede til sclerose, når de tilmelder sig, mens andre bliver tiltrukket af selve udfordringen.

"Som velgørende organisation er vi hele tiden nødt til at forny os for at tiltrække mennesker, som vil være med til at støtte vores ultimative mål om en verden uden sclerose. Der er et hav af velgørenhedsløb i både Danmark og i udlandet, som vi skal skille os ud fra. Det gør vi bedst ved at skabe sportsevents, som deltagerne virkelig brænder for at være med i. De sportslige udfordringer skal være så unikke, at de kan tiltrække deltagere, også selvom man måske ikke selv har en personlig relation til sclerose.", forklarer Anders Langhoff Hald, som er løbsansvarlig for både MS BIKE og MS RUN hos Scleroseforeningen.

MS BIKE

 • 737 km fra København - Skagen 

 • Skal gennemføres på max. 30 timer

 • 15 etaper i alt

 • I 2017 deltog 21 hold

 • Hurtigste tid var 21 timer og 30 minutter (gnm. 34,3 km/t)

 • I alt blev der indsamlet 402.000 kr. til forskning i 2017

Brødre cykler for deres far

Blandt deltagerne på MS BIKE i 2018 er de to brødre Oliver og Stefan. Sammen skal de cykle de 737 kilometer gennem Danmark.

”Team Mølgaard Dall består af brødrene Oliver og Stefan, som er bidt af vilde udfordringer, og har en far, som til dagligt slås med sclerose. Derfor har vi taget udfordringerne op, dels at klare turen sammen, men også at samle en masse penge ind til en sag, som vi begge brænder for at støtte.” , fortæller brødrene om baggrunden for deres deltagelse.

MS RUN skyder sportsåret i gang

MS BIKE er på kort tid blevet en stor succes med 21 deltagende hold i 2017. I det nye år udvider vi derfor konceptet med MS RUN, som er et helt nyt motionsløb i starten af marts. Her skal deltagerne løbe 100 kilometer på maksimalt 10 timer. Hvor mange holdmedlemmer man vil være, bestemmer man helt selv. Man kan desuden selv vælge, om man vil stille til starte i København eller Aarhus. 

MS RUN

 • Helt nyt motionsløb arrangeret af Scleroseforeningen

 • Hvert hold løber 100 km på max. 10 timer

 • I alt 5 etaper

 • Ruten i København: Den Lille Havfrue - Kronborg Slot - Den Lille Havfrue

 • Ruten i Aarhus: Aarhus Centrum - Himmelbjerget - Aarhus Centrum

En oplevelse for livet

Kender du  en, der er bidt af spændende udfordringer? Send ham eller hende forbi www.mschallenge.dk. Vi lover, at det bliver en oplevelse for livet. Og sammen rykker vi os tættere på målet om en verden uden sclerose.

Der er ingen kommentar endnu