Gå til hovedindhold

Müslibarer

18. november 2015
Kort fortalt

Müslibarer er lækre og gode som eftermiddags“kage” til kaffen, morgenmaden eller som den sunde dessert i madpakken.

Ingredienser:

  • 1 æg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl æblejuice (el. vand)
  • 100 g havregryn (gerne glutenfrie)
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • 150 g tørrede dadler
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 100 g rosiner
  • 100 g mandler

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175º varmluft.
  2. Pisk æg, olivenolie og æblejuice sammen i en skål.
  3. I en anden skål blandes de tørre ingredienser: bagepulver, havregryn, kanel og kardemomme.
  4. Udsten dadlerne og hak dem fint sammen med abrikoserne. Hak også mandlerne fint.
  5. Rør den tørre blanding sammen med æggeblandingen og ælt det hele godt sammen med dadler, abrikoser, rosiner og mandler.
  6. Læg bagepapir på en bradepande og flad dejen ud på det til et ca. 1 ½ cm højt lag.
  7. Bag müslien i 25-30 minutter ved 175 grader.
  8. Vend müslien ud på et skærebræt, lad den afkøle et par minutter og skær den i stykker af ca 2 x 6 cm.

Velbekomme!

Opskrifterne bringes i samarbejde med MS, KOST & LIVSSTIL

Se mere på www.mskost.dk eller www.facebook.com/mskostoglivsstil

Kogebøgerne kan købes på www.scleroseforeningen.dk/shop

Fotos og opskrifter af Kasper Vestergaard

 

Der er ingen kommentar endnu