Gå til hovedindhold

Næsten 111 millioner kroner til ny scleroseforskning

24. oktober 2014
Kort fortalt

Den amerikanske scleroseforening afsætter 18,8 millioner dollars – næsten 111 millioner kroner – til 54 nye forskningsprojekter indenfor sclerose

Træning, hudceller og tarmbakterier. Det er nogle af hovedoverskrifterne på de nye forskningsprojekter, som den amerikanske scleroseforening – National MS Society – nu investerer 18,8 millioner dollars i. Et beløb svarende til næsten 111 millioner kroner.
Dermed har foreningen bare i år afsat mere end 50 millioner dollars – over 270 millioner kroner – til at støtte 380 nye og igangværende forskningsprojekter rundt om i verden.
The National MS Society gør brug af 130 internationale eksperter, som gennemgår de hundrede af forskningsansøgninger, foreningen får hvert år for at udvælge de mest lovende projekter.

Tre prioriterede områder

Projekterne er fokuseret indenfor tre prioriterede hovedområder: forskning i progressiv sclerose, reparation af det ødelagte nervesystem og velbefindende og livsstil for mennesker med sclerose.
For eksempel skal et forskerhold ved Stanford Universitet forsøge at bruge hudceller til at lave celler, som skal forsøges brugt til at gendanne myelin – det isolerende lag omkring nervecellerne, som ødelægges ved sclerose. Et andet forskerhold fra den kendte Mayo Clinic i Minnesota skal undersøge gavnlige tarmbakterier som en mulig behandlingsform mod sclerose, mens et hold fra Illinois Universitet skal afprøve et hjemme-træningsprogram for at se, om det kan øge styrken og balanceevnen hos mennesker med sclerose, så faldulykker i hjemmet kan minimeres.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.