Gå til hovedindhold

Næsten 157 millioner kroner til ny scleroseforskning

2. april 2014
Kort fortalt

Den amerikanske scleroseforening afsætter 29 millioner dollars – næsten 157 millioner kroner - til 83 nye forsknings- og uddannelsesprojekter indenfor sclerose

Projekterne er fokuseret indenfor tre prioriterede hovedområder, som er forskning i progressiv sclerose, reparation af det ødelagte nervesystem og velbefindende og livsstil for mennesker med sclerose.

Der er for eksempel forskning i hvorvidt salt i maden eller sammensætningen af ens tarmbakterier er medvirkende til at udvikle sclerose. I om en patients egne stamceller kan reparere skader i hjernen. Og i hvilke ændringer der sker i arbejdsmuligheder og lykkeniveau hos mennesker med sclerose i løbet af de første år efter deres diagnose.

Over 270 millioner kroner i 2014

Den amerikanske scleroseforening, The National MS Society, gør brug af over 130 internationale eksperter, som gennemgår de hundrede af forskningsansøgninger foreningen får hvert år for at udvælge de mest lovende projekter.

Med de 29 millioner dollars har foreningen bare i år afsat mere end 50 millioner dollars, det vil sige over 270 millioner kroner, til at støtte 380 nye og igangværende forskningsprojekter rundt om i verden.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.