Gå til hovedindhold

”Noget af det sværeste er uvisheden ved sclerose”

10. februar 2022
Kort fortalt

37-årige Louise Memborg bor i Aalborg med sin familie. Hun har haft sclerose i 12 år og bliver hurtigere træt end før. Tiden til sig selv er vigtig for Louise, som er ved at søge førtidspension

Hvis ikke jeg havde haft sclerose, havde jeg…

Jeg fortryder ikke, hvor jeg er havnet, men det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg ikke kunne beholde mit drømmejob som bygningskonstruktør. Jeg må bare se på de muligheder, som jeg har. For eksempel laver jeg frivilligt arbejde, for jeg vil gerne bidrage med et eller andet. Men jeg kan godt mærke, at jeg bliver hurtigere træt end før.

Sclerose gør mig ked af det fordi…

Det er ikke kun sclerose, der påvirker mig, det er også forskellige bivirkninger fra min medicin mod sclerose. Men det, der begrænser mig mest, er min træthed. Men held i uheld har jeg i stedet kunne være meget mere hjemme ved vores børn.

Gid at jeg havde vidst før…

Noget af det sværeste er uvisheden ved sclerose, og hvad jeg kan gøre for at holde styr på den. Min mand, Rune, og jeg var fuldstændig ødelagte, den dag jeg fik diagnosen, selvom vi ikke begyndte at søge på, hvad det var. Det er jeg glad for i dag, for så havde jeg fået alle de skrækscenarier, der kan komme ved sådan en søgning på nettet.

Jeg havde aldrig klaret mig uden….

Hvil og træning. Jeg har både brug for at kunne få noget ro og være alene hjemme for at lade op. Men jeg har også brug for at træne på min egen måde i fitnesscenteret. Jeg bruger også puslespil eller bygger med Lego for at holde hjernen kørende, og så kan jeg godt lide, at der er noget, jeg skal løse ved f.eks. puslespil.

Hvis jeg skulle give et råd til andre, ville jeg sige…

Vær nysgerrig på, hvad Scleroseforeningen kan tilbyde. Måske kan man finde noget dér, som man har brug for. Det har jeg selv gjort, og det har været vigtigt for mig.

Der er ingen kommentar endnu