Gå til hovedindhold

"Nu kan jeg højst have to bolde i luften ad gangen"

20. oktober 2020
Kort fortalt

Hallur Thomsen fik sclerose i 2008 efter symptomer som dobbelt syn og en sovende fornemmelse i venstre side af kroppen. I dag mærker han sclerosen i form af føleforstyrrelser, kognitive problemer og sclerosetræthed. Han bor sammen med sin kæreste og deres to børn i byen Klaksvik på Færøerne.

Gid jeg noget før…

havde vidst lidt mere om sclerose. Det var et lille mareridt, fordi jeg ingen viden havde om sclerose. Jeg så bare for mig, at nu kom jeg til at sidde i kørestol eller blive lam i kroppen. Og det skabte lidt af en stress-situation. Men det kom jeg ud af ved hjælp af lidt terapi.

Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg...

arbejdet som snedker, som jeg er uddannet som. Jeg holdt op som snedker, fordi jeg syntes, det var for farligt at arbejde med maskinerne, når jeg ikke kan stole på min krop 100 procent.

Sclerose gør mig ked af det, fordi...

jeg ikke længere magter at gøre det, som jeg plejede at gøre, før jeg blev syg. Jeg er sådan en, som plejede at have flere bolde i luften samtidig, men nu er det højst to ad gangen. Alting i dag skal være meget bogstaveligt, og der må ikke være for mange forandringer i planerne, fordi det skaber for meget forvirring for mig.

Hvis jeg skulle give et råd til andre, ville jeg sige...

lyt til din krop og dit sind. Tag imod råd, men først og fremmest føl dig frem, hvad du kan.

Det, der har hjulpet mig mest, er...

min familie og venner. At de forstår, at jeg ikke altid er 100 procent, selvom jeg gerne prøver at være det.

Jeg havde aldrig klaret mig uden...

den forståelse, jeg får fra mine nærmeste. Jeg er ikke en, som snakker eller klager så meget over sygdommen, men lige meget om jeg fortæller om det, så forstår de, at jeg ikke har overskud til alt.

Der er ingen kommentar endnu