Gå til hovedindhold

Ny form for høring: Hele Danmark inviteres til at nedbryde fordomme om handicap

4. september 2015
Kort fortalt

Den 1. september lyder startskuddet til en digital høring, hvor alle danskere er inviteret til at komme med deres bud på, hvordan man kan nedbryde fordomme over for mennesker med handicap. Høringen bliver formidlet via online platformen TAG DEL, hvor alle kan bidrage med deres synspunkter og kommentere andres - det er en helt ny og mere interaktiv måde at afholde en høring på.

Thumbnail

”Det Centrale Handicapråd arbejder på en vigtig opgave med at lave en strategi for, hvordan man kan nedbryde fordomme og skabe et mere ligeværdigt møde mellem personer med og uden handicap. Det, mener vi, er en sag, der berører alle. Vi har derfor kastet os ud i at lave en online høring, hvor det ikke kun er de sædvanlige organisationer og aktører på handicapområdet, men alle folk – både med og uden handicap, der bliver hørt,” siger Tue Byskov Bøtkjær, formand for Det Centrale Handicapråd.

 

Opgaven er vigtig, for selvom de færreste hævder, at de selv har negative holdninger til mennesker med handicap, så viser undersøgelser på området et andet billede. F.eks. vil 36 procent af danskerne ikke sætte sig ved nabobordet til en spastiker eller en udviklingshæmmet på en café, og en undersøgelse fra England viser, at 20 procent af de 18-34 årige bevidst har undgået en samtale med en person med handicap.

 

”Jeg oplever ofte, at folk bliver lidt usikre, når de møder mig første gang. De ved f.eks. ikke, hvordan de skal henvende sig til mig, selvom jeg jo både kan se, høre, tale og give hånden. Vi mennesker med handicap er slet ikke så farlige, og derfor synes jeg, at det er fedt, der bliver sat fokus på holdninger til handicap, og jeg glæder mig til selv at bidrage til projektet,” siger Christina Davidsen, der er kørerstolsbruger og allerede har taget et smugkig på den digitale høring. 

 

Høringen lægger ikke bare op til, at man kan komme til orde med sine egne idéer, men også at man kan ’like’ og kommentere andres forslag. På den måde bliver der en helt ny form for dialog omkring høringen, frem for den sædvanlige udgave, hvor udvalgte aktører skriver deres kommentar til ét allerede færdigt forslag. Det Centrale Handicapråd har allieret sig med TAG DEL, der netop er en online platform, hvor man kan dele viden og udvikle nye projekter. Selvom der er mere end 400  ’udfordringer’, man kan engagere sig i på platformen, så er det første gang, at den bliver brugt til en høring, der ellers normalt ville foregå via mails til udvalgte organisationer.

 

”Normalt er det kun Tordenskjolds soldater, der får ytret deres mening i sådanne projekter, men nu har hele Danmark mulighed for at bidrage med deres viden og erfaring. I stedet for at møde op et bestemt sted, kan folk deltage hjemme fra sofaen med benene oppe, og tilmed i alle døgnets 24 timer,” siger Carsten Theede fra TAG DEL.

 

Høringen kører hele september måned, og alle kommentarer og forslag kommer efterfølgende til at indgå i Det Centrale Handicapråds arbejde med holdningsstrategien, som skal afleveres til regeringen i slutningen af året.

 

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Thilde Baden Rasmussen, Det Centrale Handicapråd: tlf.: 33 36 73 26, Mail: tbr@dch.dk eller Carsten Theede, TAG DEL, tlf.: 22 54 63 56, Mail: carsten@tagdel.dk

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.