Gå til hovedindhold

Ny hospitalsdirektør til Sclerosehospitalerne

1. februar 2021
Kort fortalt

Merete Stubkjær Christensen bliver ny direktør for Sclerosehospitalerne i Haslev og Ry fra 1. maj 2021. Den 55-årige læge og ph.d. kommer fra en stilling som centerleder og ledende overlæge ved Hammel Neurocenter. Hun afløser Brita Løvendahl, der efter 18 år som direktør for Sclerosehospitalerne har valgt at gå på pension. 

Merete Stubkjær Christensen kommer fra en stilling som centerleder og ledende overlæge ved Regionshospitalet og Universitetsklinikken Hammel Neurocenter, hvor hun gennem 10 år har ledet den højtspecialiserede neurorehabilitering i Vestdanmark og Region Midtjyllands regionsfunktion med kliniske afdelinger, forskningsenhed, uddannelsescenter og videnscenter.

Første maj 2021 tiltræder hun stillingen som hospitalsdirektør for Sclerosehospitalerne, der omfatter Sclerosehospitalet i Haslev og Sclerosehospitalet i Ry. Her får hun ansvaret for i tæt samarbejde med patienter, medarbejdere og bestyrelse at drive, fastholde og udvikle hospitalernes sclerosespecifikke specialiserede rehabiliteringstilbud i Danmark, der med godt 16.500 sclerosepatienter har en af verdens højeste forekomster af sclerose. Om det kommende jobskifte siger Merete Stubkjær Christensen:

"Sclerosehospitalerne er kendt for deres dygtige fagprofessionelle, deres tværfaglige tilgang og mangeårige erfaring inden for feltet. Hertil kommer deres forskningsaktivitet, som er nødvendig for at fastholde og styrke et specialiseret område. Jeg glæder mig til at være med til at føre dem godt videre ind i fremtidens sundhedsvæsen, hvor specialiseret viden bliver afgørende for at sikre kvalitet og sammenhæng på tværs af sektorerne. Det gælder ikke mindst på et område som sclerose med stigende sygdomsforekomst og mange unge patienter med behov for at bevare selvstændighed i hverdagsliv og job. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at blive del af det tætte samspil med patienter og pårørende, som er særligt for Sclerosehospitalerne."

Også på Sclerosehospitalerne glæder man sig til det kommende samarbejde, siger Anne Just, der er formand for Sclerosehospitalernes bestyrelse:

"Vi har med Merete Stubkjær Christensen fundet den helt rigtige person til at stå i spidsen for Sclerosehospitalernes dedikerede og kompetente fagprofessionelle. Merete har en stærk baggrund både fagligt og ledelsesmæssigt, og så har hun vist, at hun kan gå foran, når det gælder udvikling. Det er helt centralt for Sclerosehospitalerne at blive ved med at udvikle vores specialiserede rehabiliteringstilbud, så de matcher det stigende behov, vi oplever hos patienterne."

Merete Stubkjær Christensen er 55 år. I 1994 blev hun uddannet læge fra Aarhus Universitet og har siden videreuddannet sig som speciallæge i almen medicin. I 2004 forsvarede hun sin Ph.d. om infektioner hos børn i behandling med ondartede lidelser. Forud for ansættelsen i 2010 som ledende overlæge og centerleder på Hammel Neurocenter boede hun i Norge i en årrække, hvor hun havde praksis og var ansat på Oslo Universitet som forskningsleder. Merete Stubkjær Christensen har desuden en mastergrad i offentlig ledelse fra 2019.  Merete Stubkjær Christensen bor i Ry med sin mand og har fem børn i alderen 20-26 år.

Kort om Sclerosehospitalerne

Sclerosehospitalerne tilbyder rehabilitering og behandling på specialiseret niveau til sclerosepatienter i hele landet, og har mere end 1.300 patienter indlagt årligt. Sclerosehospitalerne fungerer som ét fælles hospital på tværs af to matrikler i Haslev på Sjælland og Ry i Midtjylland og har i alt 150 ansatte. Sclerosehospitalerne blev grundlagt i 1959 og i 1960 og er blandt verdens ældste.

Der er ingen kommentar endnu