Gå til hovedindhold

Ny politisk aftale: Forsøgsordning med medicinsk cannabis forlænges

26. maj 2021
Kort fortalt

Et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet at videreføre ordningen med medicinsk cannabis, der stod til at udløbe ved udgangen af 2021. Det glæder Scleroseforeningen. Men der er brug for grundlæggende justeringer, understreger direktør Klaus Høm, ellers viderefører vi en ordning, der ikke fungerer.

Der er behov for kæmpe ændringer til ordningen, ellers fortsætter vi en ordning, der ikke virker.

Klaus Høm

Direktør i Scleroseforeningen

Et flertal blandt blandt Folketingets partier har besluttet at videreføre ordningen med medicinsk cannabis. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse fra i går aftes.

Ordningen, der gør det muligt for danske læger at udskrive cannabis på recept til en række patientgrupper, stod til at udløbe ved udgangen af 2021. Men med den nye aftale forlænges ordningen nu med fire år mere.

Det glæder Scleroseforeningens direktør Klaus Høm, at det også efter 1. januar i det nye år vil være muligt at få udskrevet cannabis på recept for sclerosepatienter, der ikke har effekt af konventionelle lægemidler mod deres smerter og spasmer.

Behov for kæmpe ændringer

Men samtidig, understreger Klaus Høm over for Ritzaus Bureau og på Twitter, er der behov for grundlæggende justeringer af ordningen, for den nuværende ordning har ikke været nogen succes:

”Der er behov for kæmpe ændringer til ordningen, ellers fortsætter vi en ordning, der ikke virker,” skriver Klaus Høm på Twitter og nævner den høje egenbetaling i den nuværende ordning, den manglende vejledning til lægerne og det manglende udvalg af produkter som årsagen til den nuværende ordnings fiasko.

Af pressemeddelelsen fra Sundheds- og Ældreministeriet fremgår, at politikerne til efteråret vil se nærmere på behovet for justeringer, herunder behovet for tilskud.

Bag aftalen står følgende partier: Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet, Frie Grønne og Kristensdemokraterne.

Det mener Scleroseforeningen om medicinsk cannabis

Læs Scleroseforeningens forslag til en ny ordning med medicinsk cannabis, der virker her

Nej til høj egenbetaling! Hjælp os ved at skrive under her

Har du penge, kan du få. Har du ingen må du gå. Er det sådan det skal være? Nej, mener Scleroseforeningen. Det skal det ikke. Det er uholdbart, at der i sundhedsvæsenet er behandlingstilbud, som nogle patienter ikke har råd til. Derfor er det helt afgørende, at prisen for cannabis på recept bliver tilskudsberettiget på lige fod med anden medicin. 

 

Der er ingen kommentar endnu