Gå til hovedindhold

Nye sølvsmykker støtter forskning i sclerose

26. november 2013
Kort fortalt

Scleroseforeningens logo i tredimensionel udformning pryder nu en ny smykkeserie til både mænd og kvinder. Sølvsmykkerne kan købes i webshoppen og overskuddet fra salget går til forskning i sclerose.

 

Det er guldsmeden Remmert Houmann-Drijver, indehaver af firmaet Remmert Art & Design, der har designet de nye smykker. Arbejdet med smykkerne kom i stand, fordi René Guldbrand fra Scleroseforeningens lokalafdeling i Billund henvendte sig til ham med en særlig forespørgsel.
 
”René er min kunde og ven og min kones tidligere kollega, og han kom og ville have lavet et smykke, hvor Scleroseforeningens logo var med i. Han blev rigtig glad for resultatet og ville gerne have, at jeg skulle lave flere. Derfor gik René videre til Scleroseforeningen og viste dem en prototype på smykket, og på den måde kom vi i gang med samarbejdet,” siger Remmert Houmann-Drijver.

Samarbejdet har ført til en smykkeserie, hvor smykkerne er lavet af massiv sterlingsølv og fås både som ørestikkere, manchetknapper eller et sølvsmykke på lædersnøre, som kan bruges til enten armbånd eller halskæde.

Vil gerne støtte et godt formål

Selve designet og udviklingen af smykkerne har Remmert Houmann-Drijver udført gratis for foreningen, og det var ikke nogen helt let opgave, da de nye smykker er formet som Scleroseforeningens logo.

”René ville først have en plade, hvor logoet var graveret i, men jeg synes, det ville være flottere, hvis det ikke var et fladt logo, men at logoet blev formet, så det var i 3D. Det satte mange tanker i gang om, hvordan jeg skulle gøre det rent praktisk, og det var svært at lave, fordi det tog lang tid at sidde og forme og save og lodde - det er jo håndlavet,” siger Remmert Houmann-Drijver, som også har valgt at give 50 procent af sine arbejdstimer gratis.

”Man kan sige, at det er mit sponsorat til Scleroseforeningen, at jeg har givet udformningen af smykkerne og halvdelen af arbejdet med at lave dem. En af mine gode venners mor havde sclerose, og jeg synes, det er en god måde at støtte et godt formål på.”

Smykkerne kan købes i Scleroseforeningens webshop

Der er ingen kommentar endnu