Gå til hovedindhold

Nyt look til Scleroseforeningen

11. oktober 2017
Kort fortalt

Scleroseforeningen følger med tiden og ændrer logo og visuel stil. Det nye logo bygger på det gamle, men har fået en tur i tidsmaskinen med et lille twist. Den visuelle stil er også blevet strammet op, så den rammer tidsånden.

Det enkle, stærke og stilmæssigt korrekte logo er hjørnestenen i de fleste virksomheders visuelle identitet. Det gælder også for Scleroseforeningen.

Et logo skal være genkendeligt og enkelt, og helst skal det kunne afkodes hurtigt og præcist. De fleste virksomheder foretager løbende justeringer af deres logoer. Selv de logoer, du tænker har været de samme i mange årtier. Lego, Coca-Cola, Carlsberg og så videre. Hvis du søger på deres historie, vil du se, at de gennem årene har ændret sig med små justeringer. Det samme gælder faktisk Scleroseforeningen. I 1957, da foreningen blev stiftet, var logoet en mand, der slås med en slange. I 1978 forsvandt manden ud af logoet, men slangen bestod. I 1995 forsvandt slangehovedet fra logoet, og det ligner det, vi har i dag. I 2002 kom det logo med den skrifttype og den ”blomst”, vi har i dag. Der er gået 15 år, og nu har Hovedbestyrelsen valgt, at tiden igen er moden til et redesign. 

Sådan har Scleroseforeningens logoer set ud gennem tiderne.

Orddeling kan hjælpe 


Det nye logo er mere stringent i sit design. Blomsten er ”åbnet” op, og stregerne er tyndere. Helt centralt i det nye logo er, at ordet ”sclerose” er delt op i to. ”Tanken med det er, at det skal give et nanosekunds stopeffekt, men at hjernen lynhurtigt afkoder det. Flere andre virksomheder bruger i dag også logoer, hvor ordene er delt, og vi vurderer, at det ikke vil være svært at afkode for brugerne. I de tests vi har foretaget, har det givet den rette virkning. Alle afkoder det, men skal lige stoppe op. At det så måske også kan fremme den korrekte udtale af ordet ”SCLE – ROSE” med et tydeligt udtalt SCLE efterfulgt af ROSE er blot en sidegevinst,” siger marketingchef Mogens Damgaard.

Hvorfor nu?


Timingen for logoet går hånd i hånd med flere andre forandringer. Foreningen fylder 60 år i år, Hovedbestyrelsen har vedtaget en ny strategi, der er en ny hjemmeside med et nyt design på gaden i dette øjeblik, og endelig flytter sekretariatet senere på året. Med logoet følger også nye farver, hvor den bærende farve dog stadig er det velkendte grønne udtryk. De nye farver kan du for eksempel se i det blad, du sidder med i hånden lige nu. ”Scleroseforeningen er i konstant forandring. Igennem årene har vi markeret denne udvikling ved at ændre logoet: som en ydre manifestation på indre forandringer. Nu står vi i en tid med en række forandringer, og det vil vi gerne markere i form af et nyt logo og en ny visuel stil,” siger direktør Klaus Høm.

Sådan ser Scleroseforeningens nye logo ud pr. 11. oktober 2017

En løbende proces

Processen med det nye logo bliver en såkaldt ”organisk implementering”. Det vil sige, at for eksempel brochurer og andet ikke skiftes fra den ene dag til den anden, men vil blive redsignet og genoptrykt, når oplaget løber tør. ”Det har vi valgt, i respekt for at vi arbejder for indsamlede midler. Vi er ikke en stor bank, der kan bruge en masse ressourcer på at skifte alle facader i løbet af en nat. I stedet laver vi en løbende proces, der er mere rentabel,” siger Mogens Damgaard. Det betyder, at der i en periode vil eksistere to logoer, indtil det nye helt overtager pladsen. I første omgang findes det nye logo på dette blad, på den nye hjemmeside og en række andre steder. Og løbende vil du så møde det flere og flere steder.

Der er ingen kommentar endnu