Gå til hovedindhold

Nyt samarbejde sætter fokus på digital tilgængelighed

9. august 2013
Kort fortalt

Tilgængelighed bliver ofte taget for givet, når vi laver hjemmesider, men nu bliver den digital tilgængelighed for alvor sat på dagsordenen.

Thumbnail

Nyt samarbejde mellem Institut for Menneskerettigheder og Siteimprove sætter fokus på digital tilgængelighed på offentlige internetsider.

I Danmark er der for offentlige myndigheder en politisk aftale, der stiller krav om at leve op til de internationale retningslinjer for tilgængelighed. Desværre lever langt fra alle offentlige hjemmesider op til disse krav, og der er ingen sanktionsmuligheder forbundet med aftalen.

Institut for Menneskerettigheder har i samarbejde med Siteimprove produceret en kort dokumentar, ”De oversete brugere - tilgængelighed på nettet”, som har til formål at sætte fokus på en ofte overset gruppe i samfundet.

I videoen møder man 5 deltagere, som er med til at belyse de problematikker i forbindelse med tilgængelighed, som man ofte møder på nettet.

I videoen møder man blandt andet Amir Becrovic, som er kognitivt handicappet. For Amir kan der være mange udfordringer forbundet med, at han surfer rundt på internettet.

"Når jeg ikke kan få tekst læst op, er det meget vanskeligt. Det sker rimelig tit. Kommunens hjemmeside og lignende har jeg for længst opgivet, så dem ringer jeg nu til i stedet.I Danmark er der for offentlige myndigheder en politisk aftale, der stiller krav om at leve op til de internationale retningslinjer for tilgængelighed. Desværre lever langt fra alle offentlige hjemmesider op til disse krav, og der er ingen sanktionsmuligheder forbundet med aftalen," siger Amir Becrovic.

Hvis du vil vide mere

Se videoen her:

 

Der er ingen kommentar endnu