Gå til hovedindhold

Oceans of Hope har nået endnu en milepæl

27. januar 2015
Kort fortalt

På kun syv måneder er Oceans of Hope nået hele vejen fra København til Panamakanalen på den anden side af jorden. Marian Jensen var med, da turen gik fra øgruppen Bahamas til Jamaica

Thumbnail

I midten af januar tog skibet fra øgruppen Bahamas i retning mod Jamaica, hvor Marian Jensen fra Helsingør for første gang mærkede den reaggae-stemning, som den caribiske ø er særligt kendt for.

”Vi havde kun lige lettet anker fra Bahamas, da der blev skruet op for Bob Marley i radioen, og vi var knap kommet til Jamaica, før der blev sagt ’Jah Mon’ i alle sætninger,” fortæller Marian om det første møde med Jamaica, der også tæller et turkisblåt hav, massevis af pelikaner og svajende palmer.

Besætningen gik på opdagelse i Jamaicas historie og storslåede omgivelser, og det jamaicanske folk har gjort indtryk på Marian.

”Folk er glade, og de elsker at snakke. Og så er der den uundgåelige jamaicanske rom, som jeg selvfølgelig har købt med mig hjem,” fortæller hun.

Panamakanalen – vi gør det umulige muligt

Besætningen har forladt Jamaica, og i weekenden passerede Oceans of Hope Panamakanalen, som ifølge initiativtager Mikkel Anthonisen var et stort øjeblik for ham og hele besætningen.

”Det er kun syv måneder siden, vi forlod København. Følelsen vi sidder tilbage med er meget lig vores mål om at ændre opfattelsen af sclerose – vi gør det umulige muligt,” fortæller han.

Skibet er nået hele vejen om på den anden side af jorden, og om ganske kort tid begiver det sig ud på Stillehavet og hjem til Europa.

Flere drømme skal udleves

Inden sejladsen fortsætter, skal seks nye besætningsmedlemmer med sclerose påmønstre skibet. Turen går til Columbia, Ecuador, Galapagos-øerne, Tahiti, New Zealand og Australien, før Oceans of Hope rammer de europæiske breddegrader.  

Oceans of Hope går for sidste gang i havn i oktober 2015 i Barcelona. Her vil besætningen deltage i den verdensomspændende konference MS2015 ACTRIMD/ECTRIMS. 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.