Gå til hovedindhold

Operation corona sat på pause på Sclerosehospitalerne

21. april 2020
Kort fortalt

De to sclerosehospitaler i Ry og Haslev var millimeter fra at blive en del af kampen mod corona. Men i sidste øjeblik blev det sat på pause. Der er simpelthen færre coronapatienter end frygtet. Hospitalerne er dog stadig i beredskab og kan gøres klar på en uge, hvis det bliver nødvendigt. 

Hospitalsdirektør Brita Løvendahl fortæller, at alt faktisk var klar til at blive sat i værk i denne uge.

”Formelt havde vi gjort os klar til at modtage coronapatienter i Haslev, men udviklingen i antallet af coronapatienter er så positivt og stabilt lavt, at regionen ikke har brug for at aktivere os lige nu,” forklarer Brita Løvendahl.

Kan stadig blive aktuelt

Hun vil ikke spå om, hvorvidt sengepladserne i Haslev bliver aktuelle på et senere tidspunkt og fortæller, at hospitalet havde forberedt sig på at have 20 pladser til patienter smittet med coronavirus.

”Hospitalet vil dog i løbet af en uge kunne gøres klar igen til at modtage coronasmittede, hvis det på et senere tidspunkt bliver aktuelt Samtidig var personalet på sclerosehospitalet i Ry parate til at hjælpe på regionens andre hospitaler, og det er de stadig,” siger hun.

Mange på venteliste

Hospitalet er på nuværende tidspunkt lukket helt ned, og derfor er der mange med sclerose på ventelisterne.

”Der er 1800 sclerosepatienter, der er på venteliste til hospitalets ydelser, som nu er ved at blive gennemgået,” siger Brita Løvendahl og forklarer, at de er ved at tage kontakt til de 1800 patienter for at vurdere, hvilke patienter der er i fare for uopretteligt tab af funktionsevne. De – og andre med et her-og-nu behov vil blive tilbudt hjælp via skærm- eller telefon, forklare hun og tilføjer.

”Jeg kan hilse fra mine medarbejdere og fortælle, at de glæder sig meget til at få sclerosepatienter i hænderne igen”.

Moderne og toptunede

I Scleroseforeningen, der driver de to hospitaler, afventer direktør Klaus Høm nu situationen. 

”Men jeg er meget stolt over, at vi kan tilbyde vores hjælpe i denne svære tid. Der er meget stor opbakning blandt vores medlemmer til, at vi udviser samfundssind og bidrager der, hvor vi kan. Og det her viser os, at sclerosehospitalerne er moderne hospitaler, der er toptunede og omstillingsparate,” siger han.

Der er ingen kommentar endnu