Orange chokoladekage
Denne kage er en sikker vinder til folk, der har en svaghed for chokolade. Og kage! Den har en rigtig kraftig og fyldig smag, så man kan godt nøjes med et lille stykke.

Ingredienser:
100 g tyrkiske dadler (Tyrkiske dadler er dem, som er helt bløde - de ligger oftes i en papæske og kan købes i de fleste supermarkeder.)
1 æg
1 dl hasselnødder
3 spsk kakao
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
Knivspids fint salt
25g mørk chokolade
1 øko appelsin
Olie til formen
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180º
Fjern sten fra dadlerne og kom dem i skålen til en stavblender. Slå ægget ud i skålen med dadlerne og blend det sammen til en flydende masse.
Tilsæt hasselnødder, kakaopulver, bagepulver, vanilje og salt og blend det godt endnu engang. Hak chokoladen groft med en kniv og kom det ned i
skålen med kagedejen. Riv derefter ½ af skallen fra appelsinen ned i skålen og rør det hele rundt med en ske. Hvis kagemassen virker for tør, kan man presse lidt af saften fra appelsinen heri.
Kom massen over i en lille tærteform smurt godt med olie og stil tærten på en rist i ovnen og bag i ca. 30 minutter.
Når kagen er bagt færdig, skal den stå og køle i ca. 10 minutter. Riv evt. lidt ekstra appelsin på toppen. Velbekomme!
Fotos og opskrifter af Kasper Vestergaard