Gå til hovedindhold

Oversigt over støttemuligheder til forældre med nedsat funktionsevne

24. maj 2016
Kort fortalt

En del mennesker med sclerose kan have brug for hjælp til at klare dagligdagen med børn.

Læs med her, for et overblik over støttemulighederne.

Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet (DUKH) har i en udgave af deres ”Praksisnyt” fra starten af 2016 valgt at sætte fokus på støttemuligheder til forældre med nedsat funktionsevne.

”Forældre med nedsat funktionsevne kan i en række tilfælde have behov for hjælp til at klare dagligdagen med deres børn. Ikke fordi der er problemer med børnene, men fordi forældre med nedsat funktionsevne kan have behov for hjælp til at varetage en række opgaver, som forældre uden nedsat funktionsevne selv kan varetage,” skriver DUKH som indledning.

Herefter beskriver de uddybende en række af de hjælpemuligheder, der eksisterer, og bakker det hele op med henvisning til en stribe principafgørelser. 

”Vi ved af erfaring, at hjælp til at varetage rollen som forælder er noget, der lægger en stor gruppe af vores medlemmer meget på sinde. Alle vil jo gerne varetage opgaven som forælder så godt som overhovedet muligt – hvad enten man har et handicap eller ej,” siger ledende socialrådgiver i Scleroseforeningen Nadia Buchard.

Hun opfordrer folk til at gennemlæse DUKH’s oversigt og henvende sig til Scleroseforeningens landsdækkende socialrådgiverordning, hvis den rejser spørgsmål eller behov for hjælp. Ring eller skriv til Scleroseforeningen på 3646 3646 eller info@scleroseforeningen.dk og aftal et tidspunkt, hvor du vil blive ringet op af socialrådgiveren fra dit område – som oftest inden for få dage. 

DUKH laver en udgave af praksisnyt hver måned.

Der er ingen kommentar endnu