Gå til hovedindhold

Patientskadeerstatning: Måske har du flere penge til gode

14. januar 2020
Kort fortalt

En særlig retssag bliver afgørende for, om de danske myndigheder skal tilbagebetale i omegnen af 300 millioner kroner til patienter, som tidligere har fået erstatning efter en patientskade. Måske er du en af dem?

NYT I SAGEN DEC 2020: De danske myndigheder har nu også tabt sagen i højesteret - læs mere her.

Medicinbivirkninger, fejloperationer og tabt erhvervsevne. Det er tre af de slags sager, som flest patienter modtager erstatning for. Men nu ser det ud til, at patienter, der i løbet af de seneste år har fået anerkendt en skade eller fejlbehandling, og som har fået udbetalt erstatning, måske har ret til et højere erstatningsbeløb.

En særlig sag bliver nemlig afgørende for, hvordan de danske myndigheder skal og burde have beregnet og udbetalt renter i løbet af en sagsbehandling.

”Sagen drejer sig konkret om, at vores klient ikke har fået udbetalt de renter, som vedkommende burde i forbindelse med en tidligere skadeserstatning," forklarer advokat og partner Søren Kroer fra Kroer/Fink advokater, som samarbejder med Scleroseforeningen. 

"Det er nemlig sådan, at de danske myndigheder ikke har beregnet renterne fra den første del af sagsbehandlingen, hvor de undersøger, om skaden er sket, inden de vurderer, om erstatningen er berettiget. Det mener vi, at de burde have gjort, og det samme vurderer både byretten og landsretten,” uddyber han.

Kan skylde 300 millioner kroner
 

De danske myndigheder har allerede tabt sagen i byretten og derefter i landsretten, men fortsætter til højesteret. Og her kan afgørelsen komme til at koste myndighederne i omegnen af 300 millioner kroner, som patienter til sammen har krav på at få udbetalt. Det vurderer Kammeradvokaten.

”Hvis myndighederne også taber sagen i højesteret, skal de have fat i alle de sager om patienterstatning, som er afgjort. Og her kan det altså være helt op til flere millioner kroner, som en patient har til gode, mens andre sager blot handler om et par hundrede kroner. Det kommer an på sagens størrelse,” fortæller forsvarsadvokat Søren Kroer.

”Derfor mener vi, at alle patienter, som har modtaget erstatning i forbindelse med skade eller fejlbehandling, bør skrive til Patienterstatningen og bede dem om at se nærmere på beregningen af renterne fra ens afsluttede sag. For der kan være mange penge på spil, og i nogle tilfælde kan det være et lige så højt beløb, som dét man har fået i erstatning,” oplyser han.

Dit tilbud om advokat rådgivning

I Scleroseforeningen samarbejder vi med advokatfirmaet Kroer\Fink Advokater. Som medlem her i foreningen kan du få gratis rådgivning, hvis du har spørgsmål omkring en erstatnings- eller forsikringssag. 

Advokaterne kan kontaktes på telefon 71 99 29 29 eller e-mail kontakt@kroerfink.dk
Linjen er åben mandag til fredag i tidsrummet 9.00 til 16.00.

Der er ingen kommentar endnu