Gå til hovedindhold

Populære cannabisprodukter bliver en del af forsøgsordningen til august

2. juli 2018
Kort fortalt

Danske læger kan fra næste måned udskrive recepter på tre nye cannabisprodukter, der er blevet godkendt til forsøgsordningen med medicinsk cannabis. Produkterne har været efterspurgte, fordi de er lettere at dosere og kontrollere. 

Cannabis-te har indtil nu været det eneste produkt, som danske patienter har kunnet få på recept fra forsøgsordningen, siden den blev skudt i gang først på året. Men fra august kommer en ny spiller på banen.

Den danske virksomhed STENOCARE A/S har fået lov til at importere og sælge tre forskellige cannabis olier igennem forsøgsordningen. Olier som længe har været på ønskesedlen hos danske læger og patienter.

"Olierne er dyrket og produceret helt uden pesticider, og har en klar gylden
farve. Vi importerer det fra en canadisk virksomhed, vi samarbejder med, og
som har mange års erfaring med at producere cannabis til medicinsk brug,"
fortæller Thomas Skovlund Schnegelsberg, der er en af de tre direktører i
STENOCARE A/S.

Cannabis olien bliver lettere at dosere


De tre olier, som danske læger kan udskrive recepter på fra næste måned, indeholder forskellige mængder af cannabisplantens to mest omtalte stoffer CBD og THC. Stoffer, der også er i cannabis-teen, som indtil nu har været de eneste godkendte produkter i forsøgsordningen.

Forskellen er, at olierne er lettere at dosere end teen. Det betyder, at patienter kan føle sig mere sikre på, at de ikke får for lidt eller for meget af enten det ene eller det andet aktive stof fra cannabisplanten, når de indtager olien. Det har flere danske læger udmeldt, og har samtidigt efterspurgt de gyldne dråber i forsøgsordningen.

Priserne er stadig en gåde


Usikkerheden om den rette dosering har været én af de mange prygl, der har svirpet forsøgsordningen i løbet af de seks måneder, den har eksisteret. Men de tre nye olieprodukter kan muligvis vende noget af modstanden, der har været blandt danske læger på dén front. Man må dog væbne sig med en anelse mere tålmodighed, før det bliver afsløret, om et andet kritikpunkt af forsøgsordningen også har mulighed for at skimte lysere tider.

”Vi kan ikke sige, hvad prisen bliver endnu. Vi mangler nogle informationer
fra leverandøren og transportøren. Men det kommer jo i Takstsystemet i
starten af august, og så kan man se det på hjemmesiden for medicinpriser,” uddyber direktør Thomas Skovlund Schnegelsberg.

Du kan se mere om de tre nye cannabisolie-produkter her.

Der er ingen kommentar endnu