Gå til hovedindhold

Regeringen vil tilslutte sig hele FN's Handicapkonvention

4. oktober 2013
Kort fortalt

Fremover skal mennesker med handicap kunne klage over danske afgørelser til FN efter principperne i FN's Handicapkonvention. Det fremgår af en ny handicappolitisk handlingsplan, som regeringen har fremlagt i dag

Thumbnail

Efter flere års debat har regeringen nu besluttet, at Danmark skal tilslutte sig tillægsprotokollen til FN's Handicapkonvention.

Dermed vil mennesker med handicap få en ekstra mulighed for at få vurderet deres sag, når den er afsluttet i Danmark. Tiltrædelsen af tillægsprotokollen giver nemlig mulighed for at klage til FN's Handicapkomité, hvis man mener, at man er blevet krænket på sine rettigheder efter konventionen.

Regeringen vil fremsætte et lovforslag om at tiltræde tillægsprotokollen til handicapkonventionen i dette folketingsår.

Tiltrædelsen af tillægsprotokollen er en del af en ny handicappolitisk handlingsplan, der er blevet fremlagt i dag. ”Et samfund for alle” lyder navnet på handlingsplanen, hvis formål ifølge regeringen er at skabe et mere inkluderende samfund præget af mangfoldighed, ligeværdighed og respekt for forskellighed.

Direktør i Scleroseforeningen Mette Bryde Lind glæder sig til at studere handlingsplanen nærmere:

”For mig er det vigtigt, at handlingsplanen ikke kun indeholder ’fluffy’ visioner om et mere inkluderende samfund funderet på ligeværdighed og gensidig respekt, men opstiller klare mål for, hvornår og hvordan vi kommer fra ord til handling. Ud over det konkrete forslag om at tiltræde tillægsprotokollen og dermed tilslutte sig hele FN’s Handicapkonvention, som vi som forening kun kan give vores fulde opbakning til, kan jeg desværre allerede nu sige, at det umiddelbart ser småt ud med konkrete mål i planen. Og det er altså det, vi har brug for. Ikke mindst nu hvor mennesker med handicap ikke nævnes med et komma i regeringens sociale 2020-mål

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.