Gå til hovedindhold

Sådan forholder du dig til det nye corona-vaccinationsprogram

2. september 2022
Kort fortalt

Hvis du er over 50 år, behøver du ikke foretage dig noget, så får du automatisk en indkaldelse til efterårets revaccinationsprogram i din e-boks inden d. 26. september. Men er du under 50 år med sclerose og i særlig helbredsmæssig risiko, så skal du være aktiv for få et booster-vaccinestik i efteråret. Læs mere her.

Hvis du er over 50 år, behøver du ikke foretage dig noget, så får du automatisk en indkaldelse til efterårets revaccinationsprogram i din e-boks inden d. 26. september.

Vaccinationsprogrammet udrulles nemlig for denne store målgruppe d. 1. oktober. 

Det står klart efter Sundhedsstyrelsens pressemøde fredag, hvor det kom frem, at Danmark modtager 4,5 millioner nye vacciner i september.

Men er du under 50 år med sclerose og i særlig helbredsmæssig risiko, så skal du være aktiv for få et booster-vaccinestik i efteråret. For du vil ikke modtage en direkte indkaldelse til vaccinen.

Der vil fortsat også være et tilbud til helt særlige sårbare under 50 år, fx personer med svært nedsat immunforsvar, som en læge har vurderet, vil have gavn af vaccination.

Men det kræver altså en “individuel vurdering” af egen læge, som Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, formulerede det på pressemødet.

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvorvidt du bør modtage et booster-vaccinestik i efteråret, opfordres du således til at tage kontakt til egen læge for at få foretaget en individuel vurdering.

Det gælder stadig, at man godt kan få pneumokokvaccine og alm. influenzavaccine samtidig.

Som det også fremgik på pressemødet i dag, vil det desuden være muligt for Regionerne at sende vaccinen til dit eget hjem, hvis du er særligt sårbar.

Der er ingen kommentar endnu