Gå til hovedindhold

Scleroseforeningen meget positiv overfor nyt beslutningsforslag

27. april 2016
Kort fortalt

Politisk flertal vil sikre, at kommuner ikke skærer eller fjerner støtte til handikappede, før klagesager er helt afgjort. Det skriver Dagbladet Politiken

Thumbnail

Dagbladet Politiken skriver, at et flertal af Folketingets partier nu vil give det opsættende virkning, når en handikappet borger klager over, at kommunen skærer eller fjerner støtte, uden at borgeren har fået det bedre. Kommunen skal simpelthen ikke kunne skære i hjælpen, før klagesagen er afgjort. Forslaget kommer fra Dansk Folkeparti, og Folketingets Social- og Indenrigsudvalg har netop afgivet en betænkning, hvor alle partier støtter beslutningsforslaget.

I Scleroseforeningen mødes den melding med stor glæde. Ledende socialrådgiver Nadia Buchard siger:
”Dette har været en højfokus sag for Scleroseforeningen og mange andre af medlemsorganisationerne i flere år. Det er fantastisk, at der nu er en bred forståelse for det kæmpe problem, som dette har været for mange mennesker. Sagen 2. behandles den 3. maj 2016. Og det er så glædeligt, at der er bred politisk opbakning til beslutningsforslaget. Så stor ros til Dansk Folkepartis Karina Adsbøl, der utrætteligt i flere år har kæmpet for denne sag,” siger hun.

I dag forsvinder støtten

Som reglerne er i dag, kan en handikappet borger klage, hvis kommunen skærer i eksempelvis støtten, hjælpemidlerne eller den personlige pleje. Men behandlingen af en klage kan tage måneder, og selv om borgeren ender med at få ret, vil vedkommende have levet med den manglende støtte i den periode, sagen kører, mens kommunen til gengæld kan beholde den besparelse, den har haft. Til Dagbaldet Politiken siger Karina Adsbøl: 
”Min intention var, at alle, som fik frataget hjælp, uden at deres funktionsevne var forbedret, skulle have opsættende virkning. Og det er klart, at jeg nu nøje vil følge, hvilken virkning loven får.”

Følges tæt

Hos Scleroseforeningen vil man nu følge sagen meget tæt.
”Som det ser ud lige nu, skal lovforslaget fremsættes i folketingsåret 2016-17, og det vil vi her i Scleroseforeningen vente på med stor interesse. Det er bare et kæmpe skridt i en rigtig retning. Der findes kilometervis af dokumentation for alvorlige fejl i sagsbehandlingen som går ud over borgerens retssikkerhed. Nu får vi endeligt med rette fokus på, at det ikke kan være det enkelte menneske, der skal betale en høj pris for systemets mangler,” siger Nadia Buchard.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.