Gå til hovedindhold

Scleroseforeningen præciserer i forhold til forvirrende medieomtale

26. april 2017
Kort fortalt

Helt fra starten har det været et krav i forsøgsordningen vedrørende cannabis til medicinsk brug, at kun speciallæger kunne ordinere cannabisprodukter til mennesker med sclerose.

Thumbnail

De sidste dage har der været medieomtaler omkring et forslag, Scleroseforeningen har været med til at stille. Scleroseforeningen har sammen med tre andre patientforeninger, Danske Patienter og Lægeforeningen indsendt et forslag til Folketingets Sundhedsudvalg. Dette forslag er desværre de seneste dage blevet omtalt misvisende i medierne. Forslaget handler om forsøgsordningen omkring cannabis til medicinsk brug.

Lasse Skovgaard, Enhedschef, PhD - Sundhedspolitik og dokumentation, forklarer her:
”Man har i medierne fået det indtryk, at forslaget primært handler om at begrænse ordinationsretten til speciallæger. Men det har helt fra starten været et krav i forsøgsordningen, at kun speciallæger kunne ordinere cannabisprodukter til mennesker med MS. Så på det punkt er der ingen ændringer”, siger han.

Unikt at Lægeforeningen er med

Det meste centrale i forslaget fra patientforeningerne og Lægeforeningen er ikke kommet frem i medieomtalen.
”Det nye i vores forslag er dels at opfordre til, at der bliver indsamlet viden af god, videnskabelig kvalitet i løbet af forsøgsperioden og dels at fratage lægerne for behandlingsansvar, da det vil føre til bred opbakning fra lægerne til forsøgsordningen. Det sidste er essentielt i forhold til at sikre, at det fra 1. januar 2018 rent faktisk vil være muligt at få læger til at ordinere cannabis,” siger Lasse Skovgaard.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.