Gå til hovedindhold

Scleroseforeningen tilbyder guidede vandrehold i foråret 2022

10. marts 2022
Kort fortalt

I Scleroseforeningen har vi i efteråret og vinteren 2021 haft vandrehold for mennesker med multipel sclerose rundt om i Danmark. Det har været en stor succes, og vi har nu fået mulighed for at oprette to nye hold. Skal du være med? Så læs med her, og tilmeld dig nederst på siden. Vi opstarter vandrehold i Århus og København, og alle hold vil forløbe i perioden marts-juni 2022.

Vandreholdene varer i syv uger med to ugentlige vandreture.

Hvert vandrehold bliver ledt af 1-2 af vores fantastiske vandreledere, som planlægger ruterne og sørger for, at I vandrer efter et særligt vandreprogram. I Scleroseforeningen er vi nysgerrige på, i hvilken grad det hjælper mennesker med multipel sclerose at komme ud at vandre – både ift. gangfunktion, balance og livsglæde. Vi har derfor allieret os med idrætsforskere fra Århus Universitet, som skal hjælpe os med at undersøge dette.

Vi vil følge dit hold og teste hver deltagers gangfunktion og balance før og efter de syv ugers vandring. Vi vil desuden bede dig udfylde et spørgeskema. 24 uger efter den sidste vandretur vil vi igen teste din balance og gangfunktion. Så snart vi har nogle resultater, vil vi dele dem med dig. Du vil desuden modtage information om din egen udvikling i balance og gangfunktion efter de syv ugers vandring.

Al deltagelse er 100% anonymt, og du kan til en hver tid trække dig fra projektet.

  • I Århus vil vores vandreledere Amalie og Rasmus guide vandreholdet. Holdet vandrer mandage og onsdage fra kl. 17:00 i uge 18-24. Vandreturene foregår i Risskov i Marselisborg. Deltagere til Århus-holdet skal kunne deltage i en indledende gangtest d. 23. marts i Marselisborg.
  • I København vil vores vandreleder Anne Kathrine guide vandreholdet. Holdet vandrer tirsdage og torsdage fra kl. 16.15 i uge 18-24. Vandreturen foregår omkring Østerbro. Deltagere til København-holdet skal kunne deltage i en indledende gangtest d. 3. maj på Københavns Universitet.

Mere information følger fra vandrelederne efter tilmelding.

Alle deltager vil desuden få viden om teknik, beklædning, udstyr m.m. undervejs. Blandt andet tilbydes alle deltagere et Garmin-ur under vandringerne for at kunne holde øje med antal skridt, puls, kalorieforbrænding m.m.

For at kunne deltage skal du kunne møde på de dage, tidspunkt og sted, hvor holdet vandrer. Derudover skal du være mellem 18 og 65 år og have multipel sclerose (alle typer af MS kan deltage). Vandreturene vil blive tilpasset, så de fleste kan være med, men det er en forudsætning, at din gangfunktion er nogenlunde. Det kræver ikke vandreerfaring eller særligt vandreudstyr for at deltage, men da alle vandringer foregår udenfor, er det vigtigt, at du har tøj og sko på til at kunne bevæge dig udendørs.

Der er plads til 12 deltagere på hvert vandrehold, og da det er først til mølle, kan vi ikke love, at alle, der tilmelder sig, kommer med ud at vandre i denne omgang.

Hvis du har nogen spørgsmål eller vil høre nærmere, er du også meget velkommen til at kontakte Josephine Lyngh Steenberg, tlf.: 51329631 eller mail: jst@scleroseforeningen.dk 

Tilmeld dig HER

YOU GO

Den 1. maj går vi for en verden uden sclerose

Der er ingen kommentar endnu