Gå til hovedindhold

Scleroseforeningen uenig i planer om overflytning af patienter

13. december 2013
Kort fortalt

Scleroseforeningen har i løbet af de sidste par uger modtaget henvendelser fra patienter, der har fået besked om, at de måske vil blive overflyttet fra scleroseklinikken på Rigshospitalet til en af klinikkerne på Glostrup eller Herlev Hospital i løbet af 2014

Scleroseforeningen har undersøgt baggrunden for henvendelserne og ved den lejlighed erfaret, at overflytningsplanerne er led i hospitalsplanen for Region Hovedstaden fra 2007. I forbindelse med denne hospitalsplan blev det besluttet at flytte en del af ekspertisen på Rigshospitalets Neurologiske Afdeling til Glostrup Hospital.

Stor usikkerhed

Beslutningen medfører, at en større andel af patienterne på Rigshospitalets Neurologiske Afdeling, heraf ca. 300 sclerosepatienter, vil blive overflyttet til Glostrup Hospital. Herudover vil ca. 400 sclerosepatienter blive flyttet fra scleroseklinikken på Glostrup Hospital til scleroseklinikken på Herlev Hospital.

Overflytningen er endnu ikke sat i gang, og blandt neurologerne på Rigshospitalet hersker der da også stadig usikkerhed om, hvorvidt og hvornår overflytningen i givet fald vil blive sat i værk, erfarer Scleroseforeningen.

Scleroseforeningen retter kritik til Region Hovedstaden

Scleroseforeningen undrer sig over baggrunden for denne beslutning, der for os at se risikerer at kompromittere fagligheden inden for sclerosebehandling ved at ‘sprede’ scleroseekspertisen på for mange afdelinger i regionen. Hertil kommer den utryghed og manglende kontinuitet i behandlingen af deres sygdom, som overflytningen vil kunne betyde for de mange berørte patienter.

Derfor har foreningen nu skrevet til Region Hovedstaden for at få en dialog med dem om denne "gamle" og efter foreningens opfattelse forkerte beslutning.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.