Gå til hovedindhold

Scleroseforeningens direktør bliver ny bestyrelsesformand for Sclerosehospitalerne

22. september 2021
Kort fortalt

Scleroseforeningens direktør Klaus Høm er blevet udpeget som ny bestyrelsesformand for Sclerosehospitalerne i Danmark. Han afløser tidligere sygeplejefaglig direktør Anne Just, der har valgt at fratræde posten efter 8 år.

En enig hovedbestyrelse i Scleroseforeningen har 28. august 2021 udpeget direktør for Scleroseforeningen Klaus Høm som ny bestyrelsesformand for Danmarks to sclerosehospitaler i Haslev og Ry. Klaus Høm fortsætter som direktør for Scleroseforeningen.

Klaus Høm tiltrådte den nye bestyrelsesformandspost i går. Han afløser Anne Just, der er uddannet sygeplejerske og tidligere sygeplejefaglig direktør i Region Midt gennem mange år, og som efter 8 år på posten har valgt at fratræde som bestyrelsesformand for Sclerosehospitalerne. Anne Just fortsætter som formand for Scleroseforenigens sundhedsudvalg og som del af foreningens hovedbestyrelse.

”Anne Just har med sin store faglighed og erfaring været afgørende for den udvikling, som de danske sclerosehospitaler har været igennem de senere år, og vi er som forening for mere end 17.000 danskere med sclerose utrolig stolte og taknemmelige over den internationalt førende position inden for sclerosespecifik rehabilitering, som vi i Danmark har takket være de to sclerosehospitaler,” siger Christian L. Bardenfleth, som er formand for Scleroseforeningen. Han fortsætter:

”Højt specialiseret scleroserehabilitering er en helt afgørende del af behandlingen for mennesker med sclerose, og derfor er det samtidig en stor glæde at kunne hilse patienternes eget talerør gennem mere end 7 år, nemlig Scleroseforeningens direktør Klaus Høm, velkommen på posten som ny bestyrelsesformand for Sclerosehospitalerne. Ud over stillingen som direktør i Scleroseforeningen kan Klaus trække på sin tidligere erfaring som chef gennem 10 år for IBOS, det nationale center for rehabilitering af syns-hjerneskadede.”

Også Klaus Høm glæder sig til sin nye rolle som bestyrelsesformand for Sclerosehospitalerne:

”Det er en kæmpe ære at få lov at være bestyrelsesformand for to hospitaler, der betyder så meget for behandlingen af danske sclerosepatienter, og som vægter patientinddragelse så utrolig højt."

 

Sclerosehospitalerne i Danmark tilbyder rehabilitering og behandling på specialiseret niveau til sclerosepatienter i hele landet, og har mere end 1.300 patienter indlagt årligt. Sclerosehospitalerne fungerer som ét fælles hospital på tværs af to matrikler i Haslev på Sjælland og Ry i Midtjylland og har i alt 150 ansatte. Sclerosehospitalerne blev grundlagt i 1959 og i 1960 og er blandt verdens ældste.

Der er ingen kommentar endnu