Gå til hovedindhold

Scleroseforeningens landsindsamling samlede 5,2 millioner ind til forskning i sclerose

17. september 2020
Kort fortalt

Takket være næsten 5.000 mennesker på gaden og en fantastisk opbakning fra danskerne, blev der samlet 5,2 millioner kroner ind til forskning i sclerose ved Scleroseforeningens landsindsamling søndag den 13. september. Scleroseforeningens direktør, Klaus Høm, er glad og taknemmelig for resultatet, for der er hårdt brug for hver indsamlede krone.

Over hele landet tog mange indsamlere en ven i hånden. Så der var næsten 5.000 mennesker, som gik på gaden for en verden uden sclerose søndag den 13. september. Selvom det kun var andet år i træk, at Scleroseindsamlingen var landsdækkende, blev de mange indsamlere mødt af en utrolig opbakning.

Alle indsamlingsbøtter er nu talt op, og det endelige resultat lyder på 5,2 millioner kroner, hvilken kun er en halv million fra sidste års resultat.

Selv om vi ikke har haft helt så mange registrerede indsamlere i år som sidste år, siger det flotte resultat os heldigvis, at vi er lykkes med at gennemføre en ansvarlig og tryg indsamling, som har sikret et beløb, der virkelig batter noget i kampen mod sclerose.

Klaus Høm

Direktør i Scleroseforeningen

Al overskuddet fra landsindsamlingen går til danske forskningsprojekter, der skal bidrage med ny viden om årsagerne til sclerose og bane vejen for bedre behandlingsformer. Netop behandling kan sikre et godt liv og langt arbejdsliv for de mere end 16.500 danskere, som lever med sclerose.

En rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) viste for nyligt, at der i gennemsnit går 5 år fra diagnosen sclerose stilles, til personen har haft sin sidste almindelige arbejdsdag. Og det er ikke godt nok, mener direktøren.

"I Scleroseforeningen kæmper vi for at sætte en stopper for sygdommens udvikling, så mennesker med sclerose kan leve det bedst mulige liv på trods af sygdommen. Den seneste rapport er ikke godt nyt. Den viser tydeligt, at det fortsat kræver massive investeringer i forskningen, hvis vi skal sikre de nu 16.542 danskere og deres familier et godt liv," forklarer Klaus Høm.

Indsamlingsbeløbet sikrer, at forskningen ikke går i stå

Antallet af danskere med sclerose er fordoblet på bare 20 år, og hvert år får 600-700 nye diagnosen. De fleste får sygdommen, når de er ganske unge og har mange år tilbage på arbejdsmarkedet. Endnu findes der ingen kur og kun halvdelen af alle med sclerose modtager effektiv behandling for deres sygdom. Derfor er ny forskning essentiel for at skabe viden, der kan sikre bedre medicin og stoppe den negative udvikling, fortæller foreningens direktør.

Forskning kan sikre mere viden om effekten af tidlig rehabilitering og fokus på fastholdelse på arbejdspladsen allerede fra diagnosetidspunktet. Det er vigtigt for samfundet og for den enkelte med sclerose, og hvert eneste bidrag til forskningen giver nyt håb om et bedre liv med sclerose.

Klaus Høm

Direktør i Scleroseforeningen

Siden den første indsamling i 2017 har Scleroseforeningen uddelt næsten 50 millioner kroner til forskningsprojekter. Covid-19 har desværre også haft alvorlige økonomiske konsekvenser for foreningen og dens mulighed for at støtte forskningen, men søndagens indsamlingsresultat betyder heldigvis, at Scleroseforeningen også næste år kan støtte vigtige forskningsprojekter.

”Derfor er vi så taknemmelige for den store opbakning fra de mange tusinde ildsjæle, der på trods af Covid-19 har været på gaden og samle ind, og for alle de folk, der har åbnet døren og givet et bidrag til forskning i sclerose,” slutter Scleroseforeningens direktør.

Tusind tak til hver og en, der har samlet ind ved Scleroseindsamlingen 2020!

Der er ingen kommentar endnu