Gå til hovedindhold

Sclerosehospitaler kan blive corona-hospitaler

12. marts 2020
Kort fortalt

Sclerosehospitalerne, patienter og Scleroseforeningen står sammen om at tilbyde at omdanne sclerosehospitaler til corona-hospitaler. De to landsdækkende sclerosehospitaler i Ry og Haslev har her onsdag aften tilbudt regionerne, at hospitalerne kan omdannes til hospitaler for patienter med corona-virus, hvis der er behov for det.

”Selvom det er smerteligt for de sclerosepatienter, som har ventet meget længe på at komme på et af de to sclerosehospitaler, er situationen så alvorlig, at vores bekæmpelse af corona-virussen må gå forud for alt andet” siger formand for Sclerosehospitalernes bestyrelse Anne Just.

Udmeldingen og tilbuddet kommer i forlængelse af Statsminister Mette Frederiksens pressemøde, hvor hun lukkede Danmark ned og opfordrede til, at alle står sammen midt i den corona-pandemi, som lige nu har ramt hele verden.

Tilbyder kapacitet på to hospitaler

I lyset af statsministerens meldinger tilbyder Sclerosehospitalerne nu deres kapacitet og sundhedsfaglige ekspertise til aflastning af regionssygehusene.

”Der er brug for at vi står sammen om at løse opgaverne, og det vil vi gerne medvirke til, selvfølgelig forudsat at sundhedsmyndighederne ønsker og kan godkende, at vi midlertidigt – mens corona pandemien står på – anvendes til andet formål end sclerosebehandling. ” siger Sclerosehospitalernes direktør Brita Løbendahl. 

86 sengepladser kan stå klar

De to sclerosehospitaler har en kapacitet på minimum 86 sengepladser og et sundhedspersonale på mere end 160 medarbejdere, hvoraf 40 er sygeplejersker og 25 SOSU-assistenter. Hospitalerne har mulighed for at isolere patienterne på hospitalet, og der er fagligt kompetente medarbejdere, men der vil være behov for teknisk udstyr som blandt andet respiratorer og der vil være brug for et tæt samarbejde med regionshospitalerne.

Patienter bakker op

Også sclerosepatienterne bakker op om tilbuddet.

”Jeg har lige talt med formanden for brugerbestyrelsen på Sclerosehospitalerne, og der er entydig opbakning til at tilbyde de to sclerosehospitaler til modtagelse af patienter med coronavirsus” siger Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen.

”Sclerosepatienter er en af de patientgrupper, som er særligt sårbare i forhold til smitten med coronavirus, og selvom det kommer til at betyde udsættelse af indlæggelse af sclerosepatienter, som kan forværre sygdomsudviklingen hos nogle sclerosepatienter, så må vi være parate til at rømme hospitalerne, hvis sundhedsmyndighederne beder om det, og det gælder liv og død,” siger han.

Sclerosehospitalerne har tilbudt deres bistand til sundhedsmyndighederne.

 

Sclerosehospitalet i Haslev
Der er ingen kommentar endnu