Gå til hovedindhold

Sclerosehospitalet i Haslev får ny rolle i corona-beredskab

18. januar 2021
Kort fortalt

Indtil for nylig var det planen, at Sclerosehospitalet i Haslev skulle indgå i Region Sjællands coronaberedskab som nødhospital sammen med Epilepsihospitalet Filadelfia og Gigtsanatoriet Sano. Men i slutningen af sidste uge faldt en ny aftale mellem regionen og hospitalet i Haslev på plads.

I stedet for at aftage patienter fra andre sygehuse i regionen sender Sclerosehospitalet i Haslev nu sit personale af sted til Epilepsihospitalet, der allerede fungerer som nødhospital for Region Sjælland og har hårdt brug for forstærkning for at klare presset fra de overflyttede patienter.

Det fortæller direktør for Sclerosehospitalerne Brita Løvendal, der allerede har sendt de første forstærkninger af sted til Filadelfia i dag:

”Jeg er glad for, at vi kan hjælpe – og jeg er stolt af vores sygeplejersker og sosu-assistenter," udtaler Brita Løvendal i en pressemeddelelse fra Region Sjælland om den nye aftale, og fortsætter:

”Vi har hele tiden meldt os klar til at hjælpe i denne situation, hvor hele sundhedsvæsenet er presset på grund af pandemien. Medarbejderne gør det på helt frivillig basis, fordi de kan, og fordi de gerne vil.”

Du kan læse mere om det unikke samarbejde i Region Sjællands pressemeddelelse her

Det er uvist, hvor længe Sclerosehospitalet i Haslev skal blive ved med at sende plejefaglige ressourcer til Epilepsihospitalet i Filadelfia. Det afhænger ifølge Brita Løvendal af COVID-pandemiens forløb, og af hvor godt det lykkes at få kontrol over smitten.

Med spredningen af den nye og langt mere smitsomme engelske coronavirus-variant B.1.1., der forventes at være den mest udbredte variant i Danmark allerede i midten af næste måned, skal smittetallet længere ned end med den coronavirus, vi hidtil har været vant til. For at bevare kontrollen over spredningen med den nye variant skal smittetallet helt ned på 0,7, dvs. en situation hvor 10 smittede højst smitter 7 nye.

”Lige nu er Region Sjælland under stort pres, og det betyder, at vi bevæger os ind i en periode med en meget kort planlægningshorisont i Haslev,” fortæller hospitalsdirektøren til Scleroseforeningen.

Som det ser ud nu, vil Sclerosehospitalet i Haslev fortsat modtage sclerosepatienter, men et reduceret antal.  Hvis der vil blive behov for at udskyde planlagte indlæggelser, vil de berørte patienter få direkte besked. Sclerosehospitalet i Ry er ikke berørt.

Der er ingen kommentar endnu