Gå til hovedindhold

Scleroseprisen til Per Soelberg

16. november 2014
Kort fortalt

Ved årets delegeretforsamling i Scleroseforeningen blev Soelberg Sørensen hædret for mange års arbejde i spidsen for dansk scleroseforskning og – behandling

Scleroseforeningens formand Christian Bardenfleth, tv., overrakte Scleroseprisen til Per Soelberg Sørensen

 

”Uanset hvem man spurgte i forsamlingen her om, hvem der har betydet mest for dansk scleroseforskning og behandling, så ville svaret blive: Per Soelberg Sørensen. Din store indsats for mennesker med sclerose gør det helt logisk, at du skal modtage Scleroseprisen.”
Scleroseforeningens formand Christian L. Bardenfleth hyldede professor Per Soelberg Sørensen, Rigshospitalet, ved årets delegeretforsamling i forbindelse med overrækkelse af foreningens fornemmeste hæder, Scleroseprisen. Den uddeles med års mellemrum til personer, der har gjort en hel særlig indsats for mennesker med sclerose. 
Gennem ca. 25 år har Soelberg Sørensen stået i spidsen for forskning og behandling af sclerose i Danmark, og han har således været leder af scleroseklinikken på Rigshospitalet siden dens oprettelse. Også internationalt er Soelberg Sørensen anerkendt for sin store indsigt og kompetence i sclerose.
 

Priser og genvalg

Ved delegeretforsamlingen uddeltes også priser til lokalafdelingerne i Esbjerg-Fanø og Frederikshavn-Læsø for godt arbejde og frivilligpriser til Irene Jensen, Korsør, og Dorte Flyvbjerg Reis fra lokalafdelingen i Esbjerg. Hun kvitterede i øvrigt ved at overrække en check på 225.900 kr. til foreningen – overskuddet fra en yderst vellykket event med gourmetmiddag og auktion.
Ved søndagens valg var der kampvalg mellem Jette Bay og Kurt Tollund til posten som politisk næstformand, og her blev den hidtidige næstformand Jette Bay genvalgt. 

Fra venstre ses Vagn Friis Jensen, som modtog prisen til Esbjerg-Fanø lokalafdeling, Irene Jensen som fik frivilligpris, Lenette Hein Jensen, der fik prisen til Frederikshavn-Læsø lokalafdeling, samt Dorte Flyvbjerg Reis, der modtog den anden frivilligpris.
 

Der er ingen kommentar endnu