Gå til hovedindhold

Sidste godkendelse af ny sclerosetablet nu på plads

4. februar 2014
Kort fortalt

EU-Kommissionen har givet den endelige godkendelse til sclerosetabletten Tecfidera beregnet til patienter med attakvis sclerose, men tablettens brug i Danmark bliver forsinket

Godkendelsen fra EU-Kommissionen, der faldt i går, var det sidste formelle nødvendige skridt, inden tabletten nu må frigives i de europæiske lande. Tabletten, der skal tages to gange dagligt, er godkendt som en såkaldt førstevalgsbehandling, og har været længe undervejs, fordi Biogen Idec, der står bag tabletten og den europæiske lægemiddelmyndighed European Medicinea Agency (EMA) i første omgang ikke kunne blive enige om, hvorvidt tabletten skulle anerkendes som et nyt lægemiddel. Læs mere om dette her.

 

Forsinket i Danmark

Biogen Idec regner nu med at have tabletten tilgængelig på det danske marked i løbet af marts 2014. Dermed er der dog ikke grønt lys for, at de danske neurologer frit kan begynde at udskrive tabletten. Det kræver nemlig, at der laves en ny behandlingsvejledning på scleroseområdet, som tager højde for, hvornår og til hvem Tecfidera må udskrives, og den behandlingsvejledning forsinkes i øjeblikket af nye habilitetsregler i RADS (Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin).

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.