Gå til hovedindhold

Snart sætter vi os igen til bords for en verden uden sclerose

19. januar 2021
Kort fortalt

MS MIDDAG 2021 Sidste år mødtes 2.500 danskere over en lækker middag, da MS Middag havde premiere. Hjemme hos familien Christensen i Try havde Louise inviteret fem veninder til middag, hvor der også blev tid til en snak om livet med sclerose.

En lørdag i februar 2020 satte seks veninder sig til bords i villaen på Hedegårdsvej i den lille nordjyske by Try. Den ene veninde havde inviteret de fem andre og dækket middagsbordet med datterens dekorative træfigurer. Det blev en rigtig god aften med snak, hygge og god mad.

”Jeg elsker at have gæster, og jeg elsker at gøre noget ud af maden og blive udfordret,” siger den gæstfrie vært Louise Christensen, som synes rigtig godt om MS Middag-konceptet, fordi det både er udfordrende og nemt.

Og hun var heldig at få en smule hjælp undervejs fra sin 11-årige søn, så suppen ikke brændte på.

Indkøbslisten var overskuelig, og al maden kunne laves dagen før, så det gik supergodt. Selv om jeg selv spiste med, var det nemt at være vært, og jeg endte ikke med at stå ude i køkkenet hele aftenen.

Louise Christensen

MS Middag vært

MS Middag er en mulighed for at tale om sclerose

Louise fik diagnosen sclerose i 2006, men mistanken var der allerede et par år før, da hun var 24 år og ved at uddanne sig til veterinærsygeplejerske. Nu arbejder hun på nedsat tid på et dyreinternat, for sygdommen udfordrer hende hver dag.

Men hun prøver ikke at lade den fylde for meget.

”Jeg er vestjyde, så jeg taler ikke så højt om min sygdom. Det skal hales ud af mig. MS Middag har derfor også været en oplagt mulighed for mine veninder til at spørge ind til mig og min sygdom – og det var jeg glad for, at de gjorde.”

Støttet af nære og fjerne

Der var rigtig stor opbakning til middagene, da MS Middag for første gang rullede over landet sidste år. Med 300 middage og 2.500 gæster lykkedes det at samle 450.000 kroner ind til forskning i sclerose.

Louise fik den idé at fortælle om sin middag på Facebook, og det fik både nære og fjerne bekendtskaber til at støtte hendes indsamling, der endte på flotte 4.000 kroner.

”Når folk, man ikke har set i ti år, donerer 50 eller 100 kroner, er det bare så flot. Jeg bliver helt rørt ved tanken: Gud, er der nogen, der bekymrer sig om mig?”

Give noget tilbage

Louise ser også MS Middag som en oplagt måde at give noget tilbage på til de mennesker, som så ofte hjælper hende, når hun og familien har brug for det.

Sidste år var det veninderne, som blev forkælet med en god middag hjemme hos Louise, men måske det bliver hendes ”søde gamle forældre” i år:

”Det seneste år har været ekstra udfordrende med mange attakker, og i tre måneder har mine forældre faktisk boet hos os for at hjælpe mig og særligt min søn, som har autisme og skulle starte ny skole, samtidig med at jeg ikke kunne køre bil, fordi jeg var ramt på synet.”

Trods det vil Louise rigtig gerne holde middag igen, når MS Middag afholdes for andet år i træk:

”Det er så nemt at gå til, og alle kan være med. Det kræver kun, at man vil sætte tiden af til at lave middagen, og har lyst til at sætte sig til bords med sine søde gæster.”

Vi har mere end nogensinde brug for at samles, når corona er ovre. MS Middag er en oplagt mulighed for på sikker vis at skabe gode, fælles oplevelser i kampen mod sclerose.

Klaus Høm

Direktør i Scleroseforeningen

MS MIDDAG ER TILBAGE I NOVEMBER 2021

MS Middag er et gratis middagskoncept, hvor du som vært kun skal stille din tid og dit hjem til rådighed for dine heldige gæster – og for en verden uden sclerose. MS Middag blev afholdt for første gang i 2020 og vender tilbage med middage over hele landet i november 2021.

Meld dig som vært – og modtag din gratis velkomstpakke, som indeholder:

  • Opskrifter og alt, hvad du skal vide for at lave en lækker 3-rettersmenu
  • Gavekort til REMA 1000, som dækker de indkøb, der skal til for at lave mad til 8 personer
  • Guide og gode råd til, hvordan du kan afholde din MS Middag. 

Du får tilsendt MS Middag-pakken i løbet af oktober, så du har mulighed for at invitere venner, familie eller naboer til en unik spiseoplevelse hjemme hos dig. 

Der er ingen kommentar endnu