Gå til hovedindhold

Per Soelberg Sørensen hædres med The Charcot Award

29. september 2017
Kort fortalt

En af verdens mest fornemme priser for livslang, fremragende forskning og bidrag til forståelsen af sclerose gives til dansk professor. Se video med vinderen

Thumbnail

Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) har offentliggjort, at den danske professor Per Soelberg Sørensen er 2017-vinderen af Charcot-prisen, The Charcot Award.

 

Livslang betydning

Prisen anerkender en livslang præstation i fremragende forskning i forståelse, behandling eller forebyggelse af sclerose. Per Soelberg Sørensen er en af verdens mest fremtrædende kliniske neurologer indenfor sclerose, har etableret en række MS-initiativer i hele Europa og har bidraget til udviklingen af en lang række sclerosebehandlinger. Der er mere end 400 publikationer i hans navn, og han har bidraget i mange danske, europæiske og internationale videnskabelige bestyrelser og udvalg.

Levetid for resultater

Udover at etablere det sclerose behandlingsregister og Neuroimmunologisk Laboratorie i København, var Per Soelberg Sørensen også grundlægger af European Journal of Neurology og Det danske sclerosebehandlingsregister (nu fusioneret med det danske scleroseregister) har blandt andet givet vigtige data om effekten af immunomodulerende behandlinger, der spiller en afgørende rolle i hjælper os med at forstå langtidsvirkningen og sikkerheden ved sclerosebehandlinger. Listen over meritter er meget lang. Per Soelberg Sørensen har også ydet væsentlige bidrag til udviklingen af sclerosebehandlinger, der spiller en rolle i en række internationale behandlingsforsøg.

Stor ros fra kolleger

Professor Xavier Montalban, formand for MSIFs internationale medicinske og videnskabelige bestyrelse, forklarer, hvorfor prof Sørensen er en fortjent vinder af denne unikke pris.
"Jeg mener, at han uden tvivl er en af de vigtigste kliniske scleroseneurologer i de sidste årtier, og forhåbentlig vil han fortsætte med at støtte patienter og neurologer i fremtiden."
Professor Reinhard Hohlfeld, næstformand for MSIFs internationale medicinske og videnskabelige bestyrelse, siger:
"Jeg beundrer ikke kun Per som en vidunderlig, langvarig ven og kollega, men også for hans mange vigtige bidrag til sclerosebehandling og -forskning. Per var blandt de små pionerer, der først understregede betydningen af og skabte samarbejde mellem eksperter i Europa, hvis arv vi ser i dag i fx ECTRIMS. Det er Pers enorme bidrag til at fremme internationalt samarbejde, der virkelig gør ham til en god kandidat for denne vigtige og prestigefyldte globale pris. "

Overrækkes i Paris

Prisen vil blive overrakt til Per Soelberg Sørensen under ECTRIMS-mødet i Paris den 25.-28. oktober 2017, hvor han derfor skal give det afsluttende Charcot-foredrag.
Tidligere vindere af Charcot Award er Prof Giancarlo Comi, Prof Stephen Hauser, Prof. Lawrence Steinman, Prof John Prineas, Prof Alastair Compston, Prof Ian McDonald, Prof Donald Paty, Prof John Kurtzke, Dr. Henry McFarland og Prof Hans Lassmann.

1 Kommentar
notamember
Peter Fischer - 24. november 2017

Hjertelig tillykke til Per Soelberg Sørensen for den særdeles fornemme og -velfortjente pris !
Du har altid været en fantastisk neurolog !
Mvh. Peter Fischer